Alternativ för Sverige förbereder just nu kandidaturen till höstens kyrkoval. Partiets medlemmar har den senaste tiden haft möjlighet att anmäla intresse för att bli kandidater i valet. Intresset har varit stort och många anmälningar har inkommit. 

Innan listorna fastställs, öppnar vi nu upp möjligheten för allmänheten att anmäla intresse för kandidatur – även om man inte är medlem i partiet. Vi riktar oss till nationalistiskt och konservativt sinnade människor, troende som icke-troende, som delar Alternativ för Sveriges problembeskrivning och målsättning i kyrkopolitiken.

Kyrkan ska inte ägna sig åt vänsteraktivism, invandring och HBTQ-frågor. Vi vill att kyrkan hittar tillbaka till sina rötter och sin uppgift som folkkyrka. 

Du som är intresserad av att stå med på Alternativ för Sveriges listor i kyrkovalet, har nu möjlighet fram till och med torsdag den 25 februari att anmäla intresse. Partiet kommer sedan att välja ut de bäst lämpade kandidaterna.

Gustav Kasselstrand, partiledare, kommenterar:

– I riksdagsvalet 2018 hade vi en likadan process där vi välkomnade kandidaturer från personer som inte var anslutna till partiet. En av våra kärnfrågor är att svensk politik behöver ett kompetenslyft. För att visa att vi menar allvar med det, tog vi därför upp flera externa kandidater som hade viktig erfarenhet och kompetens.

– Flera av dem fortsatte sedan att vara aktiva i vårt parti, och är det än idag. När vi nu förbereder kandidaturen till kyrkovalet genomför vi samma öppna process, något som inget annat svenskt parti någonsin gjort – varken i riksdagsvalet eller i kyrkovalet. De gamla partierna ägnar sig åt navelskåderi och är totalt ointresserade av allt som sker utanför den egna ankdammmen. Vi vågar tänka nytt!

– Dessutom har vi en tillåtande partikultur som ger stor frihet åt våra företrädare. Vi avvisar Sverigedemokraternas och andra partiers brutala partipiska, trånga åsiktskorridor och paranoida misstänksamhet mot sina medlemmar. Vi är övertygade om att människor växer med ansvar och att ett fritt samtalsklimat stärker en rörelse.

Är du intresserad av att kandidera för Alternativ för Sverige i kyrkovalet? Fyll i formuläret nedan!

Ansökan om att kandidera för Alternativ för Sverige i kyrkovalet

Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information:

info@alternativforsverige.se