Den senaste tiden har Alternativ för Sverige genomfört skolbesök i Göteborg och Kungsbacka, och en större flygbladsutdelning i Blekinge.

Skolbesök i Göteborg

Det första skolbesöket skedde på Lindholmen i Göteborg den 24 augusti. Christian och Mattias från AfS Göteborg var på plats med Mikael Jansson för att träffa elever från GTG-, Bräcke- och Polhemsgymnasiet. Responsen från eleverna var mycket god, och flera kom fram för att hämta partiets folder “Sverige har problem – Vi har lösningar”. Framför allt är det återvandringsfrågan som engagerar ungdomarna. Skolbesöket var det första i partiets historia.

Se film från besöket här.

Skolbesök i Kungsbacka

Det andra skolbesöket sker idag, den 31 augusti, utanför Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka. Kungsbacka har länge varit en kommun där många ungdomar är nationalistiskt sinnade, och det var därför inte förvånande att responsen även här blev mycket god. Våra representanter stod uppställda utanför skolan med Alternativ för Sveriges stora strandflagga, vilket gjorde att många nyfikna ungdomar kom fram för att lära sig mer om partiet.

– Efter skolbesöket följde en flygbladsutdelning i brevlådor, säger AfS-medlemmen Mattias From från Kungsbacka.

Flygbladsutdelning i Blekinge

Även i Blekinge har partiet hållit aktivitet, närmare bestämt i Kallinge i Ronneby kommun den 26 augusti. En större grupp medlemmar samlades för att dela ut partiets folder. Många var också tillresta från grannkretsarna Kalmar och Kronoberg. 

– Islamiska kulturföreningen i Ronneby har beviljats och håller sammankomster inkluderande fredagsbön och böneutrop på arabiska via högtalare i det idylliska grönområdet Brunnsparken. De flesta människor i Ronneby som vi har pratat med, känner en djup oro över den ökade islamiseringen av samhället. Något vi ser i hela landet och som är extra tydligt i Ronneby just nu, säger Ola Ulvås, kretsansvarig för Alternativ för Sverige i Blekinge.

En incident inträffade då en kvinna, som fått partiets flygblad, rasande gick fram och gav Ola en lavett så att hans glasögon går sönder. AfS-medlemmarna på plats såg till att kvinnan inte lyckades smita, och polis kom sedan och hörde kvinnan för misshandel, något även Blekinge Läns Tidning rapporterade om.

Efter incidenten talade medlemmarna med polisen, och därefter flyttade de sig till ett annat område för att dela flygblad i ytterligare någon timme. Därefter åkte de gemensamt till Karlskrona för att äta lite gott och reflektera över dagens händelser. 

– Vi konstaterar att vårt samarbete mellan de olika kretsarna (Blekinge, Kalmar och Kronoberg) är ett mycket lyckat projekt. Snart ses vi igen för fler gemensamma aktiviteter, säger Ola Ulvås.

Vill du vara med på aktiviteter med Alternativ för Sverige? Bli medlem!