Lördagen den 14 december begav sig västsvenska AfS-aktivister mot Trollhättan för en flygbladsutdelning. Bakgrunden var den senaste tidens återkommande invandrarvåld i mångkulturella Kronogården, som kulminerade under torsdagskvällen när journalisten Joakim Lamotte åkte dit för att göra ett reportage.

Många AfS:are har, likt så många andra svenskar, upprörts över attacken mot Lamotte. En grupp aktivister från Göteborgsområdet bestämde sig därför för att åka upp till Trollhättan i lördags. Tanken var att träffa trollhätteborna och informera dem om att det finns ett parti som står på deras sida i kampen mot det mångkulturella våldet.

Med i gruppen fanns bland andra den tidigare riksdagsmannen Mikael Jansson. Först besöktes just Kronogården. Eftersom det var på Kronogårdstorget som Lamotte attackerats kändes det aktuellt att börja där. Torget var dock nästan folktomt trots att klockan hunnit bli över 11, så aktivisterna delade upp sig och började istället dela ut flygblad i trappuppgångar. Flera höghus betades av och nästan bara utomeuropeiska namn skymtade på brevinkasten.

– Vi delade bara i trapphus i Kronogården. I de hus vi besökte kunde man räkna antalet svenska namn på en hand. Även Trollhättans sunnimuslimska förening fick ett flygblad med vårt återvandringsbudskap, säger en av aktivisterna.

Utdelningen pågick en bra stund och många fick flygbladet ”Sunt förnuft till riksdagen!” i sitt brevinkast.

På Kronogårdstorget.

Flygbladsutdelning i Kronogården.

Trollhättans sunnimuslimska förening fick information.

Folkutbytet syntes tydligt bland namnen i trappuppgångar i Kronogården.

Utdelning på gågatan i Trollhättan

Senare under dagen begav sig aktivisterna mot innerstadsgallerian Odenhuset i centrala Trollhättan för att samtala med väljare och dela ut flygblad. Mycket folk var ute för att handla och många ville läsa mer om AfS politik och tog därför emot flygbladen. En del stannade till för att prata och flera av dem var bekymrade över våldsutvecklingen i staden. Aktivisterna försäkrade att en röst på AfS inte är bortkastad, utan att varje röst på partiet gör skillnad och att partiet på mycket kort tid växt snabbare än Sverigedemokraterna gjorde under sina första 10 år.

– Responsen var god. Många pensionärer tyckte att det krävs hårdare tag och höll med om att återvandring är en nödvändighet för att lösa problemen. Många uttryckte rädsla över otryggheten och vågade inte gå ut på kvällarna längre. Majoriteten av mötena var positiva. Det var mest svenskar ute, berättar aktivisten.

Efter detta lämnade aktivisterna Trollhättan för den här gången och begav sig till en gemensam middag hemma hos en aktivist i Göteborg. Aktiviteten får ses som lyckad och det blir säkert fler besök i Trollhättan.

Mikael Jansson delar ut flygblad på gågatan i centrala Trollhättan.

Jansson: “Stadsdelarna på väg att bli etniskt rensade från svenskar”

Mikael Jansson kommenterar:

– Jag har ofta varit i Trollhättan för att väcka opinion mot massinvandringen. Problemen som kommer av massinvandringen blev tidigt synliga i Trollhättan. Kommunen fick också mycket tidigt så kallade no-go-zoner. I lördags hade vi tur att få träffa några gamla kämpar som var med i början på nittiotalet. Redan då var det uppenbart i vilken riktning Sverige var på väg och vi protesterade allt vad vi kunde. De stadsdelar där invandrarna var i majoritet i slutet på 90-talet är nu på väg att bli etniskt rensade från svenskar. Så är det i Kronogården i Trollhättan till exempel. Det är tydligt att kriminella gäng börjar ta makten över områden i Sverige. Vi måste vinna vårt land tillbaka. Varje medborgare ska kunna ställa sig på vilket torg som helst i Sverige och säga vad han eller hon tycker utan risken att bli massakrerad. Det som var Sverige ska åter bli Sverige.

-–

Alternativ för Sverige har flera gånger tidigare besökt Trollhättan. Under återvandringsturnén hölls ett torgmöte på gågatan inför ett hundratal nyfikna åhörare. Redan då talade partiledare Gustav Kasselstrand om återvandring av kriminella invandrare från Kronogården, som under sommaren 2018 löpt amok och satt eld på bilar.

Under frihetsturnén i EU-valet i år hölls ett öppet hus i stadsdelen Sylte dit allmänheten bjudits in för att kunna lyssna på partiets företrädare och ställa frågor. En majoritet av befolkningen i Trollhättan röstade nej till EU i folkomröstningen 1994.