Alternativ för Sverige presenterar idag partiets riksdagslista inför höstens val. Partiet går till val med 50 kandidater från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Partiledare Gustav Kasselstrand är toppkandidat:

Vi presenterar en mycket stark laguppställning där de gemensamma nämnarna för samtliga kandidater är att deras hjärtan klappar för Sverige och att de har yrkeserfarenhet utanför partipolitiken. Vi är inte intresserade av personer som haft politiken som födkrok hela sitt yrkesliv.

Alternativ för Sverige är ett parti för idealister. Vår verksamhet bedrivs helt och hållet för Sveriges väl, inte för personlig vinning.

Alternativ för Sverige är det första svenska parti någonsin som dessutom stärkt upp listan med hjälp av en öppen process där även utomstående kunnat ansöka om riksdagskandidatur.

Alternativ för Sverige vill att politiken i allmänhet ska premiera kompetens i större utsträckning än idag. För oss som ett nytt parti är det också viktigt att vi vågar använda nya metoder som de gamla partierna aldrig skulle göra. De gamla partierna genomsyras av en destruktiv vänskapskorruption där positioner går till de som befunnit sig tillräckligt länge i partiets interna ankdamm.

Jessica Ohlson, partisekreterare och kandidat tre på listan, kommenterar partiets öppna process:

På bara några dagar fick partiet in 100 ansökningar med CV och personligt brev. Det har gjort att vi kunnat förstärka riksdagslistan med kompetens som vi aldrig skulle ha nått om vi enbart hade rekryterat från de egna leden.

Se hela riksdagslistan här.

För mer information,
press@alternativforsverige.se