Senaste nytt

Uppdateringar, artiklar, och pressmeddelanden direkt från högkvarteret i Stockholm.

Aidez-nous. Aidez la Suède.

Alternativ för Sverige lanserar idag en film riktad till Front Nationals väljare med en vädjan om ekonomiskt stöd till vår valkampanj. Att vi vänder oss till Frankrike är naturligt. Frankrike är ett land vars invandringsproblem är minst lika stora som i Sverige. Tillsammans med Belgien och Tyskland tillhör vi de allra svårast drabbade länderna i Europa. För mig som nationalist och Europavän har det alltid varit självklart att svenskar, fransmän och andra europeiska folk kämpar inte bara för våra respektive nationer utan även för vårt gemensamma Europa. Samarbete gör oss starka.

Alternativ för Sverige vänder sig till Front Nationals väljare

Som nästa steg i Alternativ för Sveriges internationella crowdfundingkampanj vänder sig nu partiet till Frankrike och de tio miljoner väljare som röstade på Marine Le Pen och Front National, och gav dem 32,9 % i presidentvalet 2017.

Alternativ för Sverige offentliggör riksdagslista

Alternativ för Sverige presenterar idag partiets riksdagslista inför höstens val. Partiet går till val med 50 kandidater från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Riksdagsledamot Mikael Jansson (SD) går över till Alternativ för Sverige

Riksdagsledamot Mikael Jansson meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Presskonferens i Sveriges riksdag måndag 9 april

Måndag den 9 april klockan 14:00 håller Alternativ för Sverige en presskonferens i riksdagen i lokal RÖ2-06. 

Ansök om att bli riksdagskandidat

Som ett led i Alternativ för Sveriges strategi att vara en rörelse där kompetens premieras och lyfts fram, inleder partiet idag en öppen process där den som delar partiets grundläggande värderingar kan ansöka om att bli riksdagskandidat för partiet i valet den 9 september.

Riksdagsledamot Jeff Ahl (SD) går över till Alternativ för Sverige

Riksdagsledamot Jeff Ahl meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Presskonferens i Sveriges riksdag tisdag 27 mars

Tisdag den 27 mars klockan 11:00 håller riksdagsledamot Olle Felten (AfS) en presskonferens i riksdagens presscenter.

Ytterligare en riksdagsledamot kommer att närvara.

Alternativ för Sverige får nästan två procent i YouGov

Två veckor efter lanseringen får Alternativ för Sverige nästan två procent i Yougovs opinionsundersökning som gjordes mellan 16-19 mars. Trots att det bara är två veckor sedan vi lanserades har vi redan börjat göra avtryck i opinionsundersökningar.

Why we are seeking the support of Trump voters

Alternative for Sweden is a new movement, for a new era. Yesterday, we became the first Swedish political party to launch an online international fundraising campaign.

Alternativ för Sverige startar internationell fundraising

Idag påbörjar Alternativ för Sverige en internationell fundraisingkampanj. Målet med kampanjen är att samla in donationer för att finansiera partiets valrörelse. Under det halvår som återstår fram till valet kommer partiet att vända sig till likasinnade över hela världen.

Press release: Alternative for Sweden launches international crowdfunding campaign

Today, the newly founded Swedish political party Alternative for Sweden launches an international fundraising campaign. The objective is to help finance Alternative for Sweden’s 2018 election campaign.

Riksdagsledamot Olle Felten (SD) går över till Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige har nu fått sitt första riksdagsmandat. Med den breda parlamentariska erfarenhet som Olle Felten har från skatteutskottet och riksbanksfullmäktige kommer han att bli en stor tillgång för Alternativ för Sverige.

13 % kan tänka sig att rösta på Alternativ för Sverige

Sentio research har, på Alternativ för Sveriges uppdrag, genomfört en opinionsundersökning.

Frågan som ställdes: Kan du tänka dig att rösta på det nya invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?

Eddie Ek (SD) går över till Alternativ för Sverige

Eddie Ek, oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Åstorps kommun, lämnar SD och går över till Alternativ för Sverige. Eddie är mångårig medlem i SD och är ett välkänt namn i Skåne.

Gustavs lanseringstal

Läs Gustavs tal i sin helhet från partilanseringen.

Opinionsundersökning

Sentio har på uppdrag av Alternativ för Sverige under perioden 09.02.2018 – 14.02.2018 genomfört en opinionsundersökning som visar på stort stöd för ett nytt alternativ i det svenska partilandskapet.

Partilansering

Den 5 mars kl 19:00 öppnar dörrarna till partilanseringen av Alternativ för Sverige.

Ett hundratal inbjudna samt representanter från media kommer närvara vid den historiska lanseringen.

Följ den live här!