Senaste nytt

Uppdateringar, artiklar, och pressmeddelanden direkt från högkvarteret i Stockholm.

Alternativ för Sverige lanserar valaffischer till riksdagsvalet

Alternativ för Sverige lanserar idag de valaffischer inför riksdagsvalet som kommer att sättas upp i städer runtom i hela Sverige.

Sentio: Var femte sverigedemokrat och var tionde moderat kan tänka sig att stödrösta på AfS

Sentio har, på uppdrag av Alternativ för Sverige, under perioden 2018-07-27 – 2018-08-01 genomfört en opinionsundersökning.

Frågan som ställdes var: “Kan du tänka dig att stödrösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?”

Valupptakt och återvandringsturné

Alternativ för Sverige har nu offentliggjort sin landsomfattande återvandringsturné och en valupptakt för alla medlemmar, aktivister och sympatisörer den 11 augusti.

Youtube backar efter massiva protester

Efter massiva protester på nätet mot Youtubes beslut att stänga ned Alternativ för Sveriges officiella youtube-kanal har företaget nu backat och hävt nedstängningen. Detta bara en dag efter att den “permanenta” nedstängningen trädde i kraft.

Youtube raderar Alternativ för Sveriges kanal

Youtube raderar Alternativ för Sveriges kanal – anklagas för “hets mot folkgrupp” efter att ha skrivit att nyhetsankare bör kunna tala flytande svenska

Målet om 1000 aktivister är uppnått

Stark tillströmning av nya aktivister efter utspel av Jimmie Åkesson.

Under försommaren öppnade Alternativ för Sverige upp för aktivister att anmäla sig till valrörelsearbetet. Målet var att ha 1000 aktivister på valdagen den 9 september. Idag den 17 juli, nästan åtta veckor före valdagen, uppnåddes målet.

Vi jagar både röda och borgerliga politiker

Sveriges ödesfråga är återvandringen. Alternativ för Sverige vill inleda en omfattande återvandring av invandrare som vägrar arbeta eller anpassa sig, oavsett om de har uppehållstillstånd eller medborgarskap. Ytterligare en ödesfråga för Sverige är medlemskapet i EU. Sverige måste omgående lämna EU. Dessa två ödesfrågor är någonting det starkt växande partiet Alternativ för Sverige vill ta fasta på.

Ingen kommer att sakna KD efter höstens val

Idag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen. Mest troligt blir detta partiets sista framträdande någonsin under politikerveckan, eftersom allt tyder på att Kristdemokraterna åker ur riksdagen i valet i höst.

Kristdemokraterna har genom åren haft många chanser att profilera sig som ett konservativt parti som står på folkets och det sunda förnuftets sida. Det finns inget parti som haft så många straffsparkar mot öppet mål, utan att förvalta möjligheten. Kristdemokraterna har konsekvent vägrat ta strid för någonting och har därmed gjort sig själva helt irrelevanta.

Alternativ för Sverige lanserar Återvandringsverket

På tisdagen lanserade Alternativ för Sverige Återvandringsverket. 

Återvandring är vårt lands ödesfråga och därför också vårt partis profilfråga. Ett parti som inte driver återvandringsfrågan kan inte rädda Sverige. Men återvandring får inte vara en diffus vision utan måste också kunna genomföras i praktiken. Därför presenterar vi nu vår återvandringsplan.

Från bondförnuft till invandringsfanatism

Något som de flesta svenska partierna har gemensamt är att de under de senaste årtiondena övergivit sina kärnfrågor till förmån för att fokusera på att ställa om hela samhället till att hantera invandringen. Den kanske främsta symbolen för detta är Centerpartiet, som gått från att vara ett landsbygdsparti baserat på bondförnuft till ett parti som huserar islamister och invandringsfanatiker.

Annonsen Expressen inte vill att du ska få se

Inför Almedalsveckan kontaktades Alternativ för Sverige, och andra partier som deltar på Almedalsveckan, av Expressen med erbjudande om att få publicera en helsidesannons i tidningens almedalsutgåva. 

Alternativ för Sverige tackade ja och Expressen utlovade publicering under tisdagen den 3 juli. Sent på måndagskvällen meddelade Expressen plötsligt att publicering inte längre är aktuell. Beslutet fattades av ansvarige utgivaren Thomas Mattsson.

Vänsterpartiet har övergivit EU-frågan

Rollerna i EU-politiken har blivit helt omvända under de senaste åren. Från att ha varit en vänsterfråga är EU-motståndet idag något som endast förknippas med nationalistiska partier. Alternativ för Sverige är idag det enda svenska parti med en politik som inte ger utrymme för några misstolkningar eller oklarheter i EU-frågan: Sverige ska lämna EU.

Svikna moderatväljare borde svika moderaterna

Det har gått fyra år sedan Sveriges statsminister, moderaternas partiledare och massinvandringens främste förespråkare Fredrik Reinfeldt kastade in handduken. Hans sista politiska drag blev uppmaningen till det svenska folket att “öppna sina hjärtan”. En politik som körde såväl Sverige som Moderaterna i botten. 

Att Sverige går att rädda vet vi, men frågan är om inte Moderaterna är bortom räddning efter de senaste årens haverier.

Dagliga torgmöten på Almedalsveckan

Alternativ för Sverige finns på plats under hela Almedalsveckan, från 1-8 juli.

Partiet håller torgmöte samtliga dagar klockan 12:00-13:00 på Donners plats, Almedalsveckans absoluta centrum. Lördag den 7 juli, på Sverigedemokraternas dag, hålls ett extra torgmöte klockan 15:00-16:00 på Hamnplan. 

Gustav Kasselstrands tal till nationen

Hur ska Sverige se ut om 10 år? Vad vill Alternativ för Sverige prioritera? Vad vill vi välja bort? Hur ser de ideologiska skillnaderna ut?

Gustav Kasselstrand (AfS) berättar om sin vision av Sverige 2028.

Torgmöten i Växjö, Stockholm och Uppsala

Alternativ för Sverige inleder valkampanjen i Växjö med ett torgmöte mot islamiseringen med anledning av beslutet att tillåta böneutrop från Växjö moské.

Dagen efter hålls två torgmöten i Stockholm och Uppsala.

Partiledare Gustav Kasselstrand, vice partiledare William Hahne och riksdagsledamot Jeff Ahl kommer tala vid samtliga möten.

YouTube censurerar Alternativ för Sverige

YouTube valde under måndagskvällen att ta bort ett videoklipp som Alternativ för Sverige laddat upp tidigare under dagen, där partiledare Gustav Kasselstrand talade om helgens terrordåd i Paris där en 29-årig man miste livet och flera skadades. Kasselstrand föreslog att Sverige ska dra in medborgarskapet från, och köra ut, de tusentals islamister som enligt Säpo befinner sig i landet.

Hög tid för Swexit

Skrämselpropagandan från ”experter” vad som skulle ske med Storbritannien när de valde att lämna EU har slagit fel. Istället för ekonomiskt kaos har den brittiska ekonomin gått bättre än förväntat. Nu påstår ”experterna” att det ekonomiska kaoset kommer efter att de formellt lämnat unionen, men likväl som de tidigare domedagsprofetiorna slog fel kommer även dessa att visa sig felaktiga.

Alternativ för Sverige rekryterar aktivister

Alternativ för Sverige har påbörjat arbetet med att rekrytera aktivister över hela landet inför den stundande valrörelsen. För två veckor sedan fick alla medlemmar ett mejl där de kunde anmäla sig som aktivister till valrörelsen. På bara några dagar var det över 300 som anmälde sig för att hjälpa till.

Debatt: Etablissemangets riggade valsystem

Upsala Nya Tidnings (UNT) politiske chefredaktör Håkan Holmberg skrev i en förvirrad krönika att Alternativ för Sverige har ett extremt förslag om att ”införa en enhetslista vid valen, vilket skulle göra det nästintill omöjligt för väljarna att rösta bort regeringen.” Något han kallade för ett ”slirande kring demokratiska grundprinciper”.

Aidez-nous. Aidez la Suède.

Alternativ för Sverige lanserar idag en film riktad till Front Nationals väljare med en vädjan om ekonomiskt stöd till vår valkampanj. Att vi vänder oss till Frankrike är naturligt. Frankrike är ett land vars invandringsproblem är minst lika stora som i Sverige. Tillsammans med Belgien och Tyskland tillhör vi de allra svårast drabbade länderna i Europa. För mig som nationalist och Europavän har det alltid varit självklart att svenskar, fransmän och andra europeiska folk kämpar inte bara för våra respektive nationer utan även för vårt gemensamma Europa. Samarbete gör oss starka.

Alternativ för Sverige vänder sig till Front Nationals väljare

Som nästa steg i Alternativ för Sveriges internationella crowdfundingkampanj vänder sig nu partiet till Frankrike och de tio miljoner väljare som röstade på Marine Le Pen och Front National, och gav dem 32,9 % i presidentvalet 2017.

Alternativ för Sverige offentliggör riksdagslista

Alternativ för Sverige presenterar idag partiets riksdagslista inför höstens val. Partiet går till val med 50 kandidater från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Riksdagsledamot Mikael Jansson (SD) går över till Alternativ för Sverige

Riksdagsledamot Mikael Jansson meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Presskonferens i Sveriges riksdag måndag 9 april

Måndag den 9 april klockan 14:00 håller Alternativ för Sverige en presskonferens i riksdagen i lokal RÖ2-06. 

Ansök om att bli riksdagskandidat

Som ett led i Alternativ för Sveriges strategi att vara en rörelse där kompetens premieras och lyfts fram, inleder partiet idag en öppen process där den som delar partiets grundläggande värderingar kan ansöka om att bli riksdagskandidat för partiet i valet den 9 september.

Riksdagsledamot Jeff Ahl (SD) går över till Alternativ för Sverige

Riksdagsledamot Jeff Ahl meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Presskonferens i Sveriges riksdag tisdag 27 mars

Tisdag den 27 mars klockan 11:00 håller riksdagsledamot Olle Felten (AfS) en presskonferens i riksdagens presscenter.

Ytterligare en riksdagsledamot kommer att närvara.

Alternativ för Sverige får nästan två procent i YouGov

Två veckor efter lanseringen får Alternativ för Sverige nästan två procent i Yougovs opinionsundersökning som gjordes mellan 16-19 mars. Trots att det bara är två veckor sedan vi lanserades har vi redan börjat göra avtryck i opinionsundersökningar.

Why we are seeking the support of Trump voters

Alternative for Sweden is a new movement, for a new era. Yesterday, we became the first Swedish political party to launch an online international fundraising campaign.

Alternativ för Sverige startar internationell fundraising

Idag påbörjar Alternativ för Sverige en internationell fundraisingkampanj. Målet med kampanjen är att samla in donationer för att finansiera partiets valrörelse. Under det halvår som återstår fram till valet kommer partiet att vända sig till likasinnade över hela världen.

Press release: Alternative for Sweden launches international crowdfunding campaign

Today, the newly founded Swedish political party Alternative for Sweden launches an international fundraising campaign. The objective is to help finance Alternative for Sweden’s 2018 election campaign.

Riksdagsledamot Olle Felten (SD) går över till Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige har nu fått sitt första riksdagsmandat. Med den breda parlamentariska erfarenhet som Olle Felten har från skatteutskottet och riksbanksfullmäktige kommer han att bli en stor tillgång för Alternativ för Sverige.

13 % kan tänka sig att rösta på Alternativ för Sverige

Sentio research har, på Alternativ för Sveriges uppdrag, genomfört en opinionsundersökning.

Frågan som ställdes: Kan du tänka dig att rösta på det nya invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?

Eddie Ek (SD) går över till Alternativ för Sverige

Eddie Ek, oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Åstorps kommun, lämnar SD och går över till Alternativ för Sverige. Eddie är mångårig medlem i SD och är ett välkänt namn i Skåne.

Gustavs lanseringstal

Läs Gustavs tal i sin helhet från partilanseringen.

Opinionsundersökning

Sentio har på uppdrag av Alternativ för Sverige under perioden 09.02.2018 – 14.02.2018 genomfört en opinionsundersökning som visar på stort stöd för ett nytt alternativ i det svenska partilandskapet.

Partilansering

Den 5 mars kl 19:00 öppnar dörrarna till partilanseringen av Alternativ för Sverige.

Ett hundratal inbjudna samt representanter från media kommer närvara vid den historiska lanseringen.

Följ den live här!