Senaste nytt

Uppdateringar, artiklar, och pressmeddelanden direkt från högkvarteret i Stockholm.

Nytt medlemsrekord i Alternativ för Sverige – Växte med 24 procent under 2021

Alternativ för Sverige har ännu en gång slagit medlemsrekord. Den 31 december 2021 uppgick medlemsantalet till 2 726 medlemmar, en ökning med 24 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år.

Alternativ för Sverige betalar Jonas Serneholts böter och rättegångskostnader

Jonas Serneholt dömdes idag för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp. Upprinnelsen till domen är att Jonas skrev kritiska kommentarer om invandring efter att hans son blev grovt misshandlad. “Alternativ för Sverige ställer sig helhjärtat bakom Jonas Serneholts rätt till yttrandefrihet och har därför betalat samtliga rättegångskostnader och böter”, kommenterar partiledare Gustav Kasselstrand. 

Alternativ för Sverige får tillbaka 150 000 i valsedelskostnader

Som ett resultat av att Alternativ för Sverige tog plats i kyrkomötet och i flera stift, återbetalar nu Svenska kyrkan partiets valsedelskostnader.

“Nu återerövrar vi svenska traditioner!” – Fackeltåg i Stockholm den 30 november

Alternativ för Sverige anordnade fackeltåg i Göteborg den 6 november till Gustav II Adolf, och i Stockholm den 30 november till Karl XII.

“Utan bilen stannar Sverige” – Kampanj för slopade bränsleskatter

Med anledning av de skyhöga bränslepriserna lanserar Alternativ för Sverige en kampanj till försvar för bilen. Partiet föreslår att helt slopa alla punktskatter på bensin och diesel. Punktskatterna, som är riktad straffbeskattning, utgör en stor del av kostnaden per liter och är orsaken till att Sverige har högst bränslepriser i världen.

Svenska kyrkans ursäkt till samerna bygger på felaktiga historiska fakta

Antje Jackeléns ursäkt är illa formulerad och bygger på en mycket onyanserad bild av kyrkans och statens förhållande till samerna genom historien. 

Alternativ för Sverige säger nej till vaccinpass

Alternativ för Sverige har konsekvent varit emot införandet av vaccinpass under hela covid-19-pandemin.

Stora lokala framgångar för Alternativ för Sverige i kyrkovalet

Svenska kyrkan presenterade nyligen en detaljerad sammanställning över valresultatet i kyrkovalet. Det visar att Alternativ för Sverige nådde stora lokala framgångar, med ett valresultat på över fem procent i 25 församlingar. I den starkaste församlingen fick partiet hela 14,7 procent. I den starkaste kommunen fick partiet över fyra procent.

Kandidera för Alternativ för Sverige i de allmänna valen!

Stora förberedelser pågår just nu inför de allmänna valen nästa år. Nytt för denna gång är att partiet, utöver valet till Sveriges riksdag, också förbereder kandidatur till kommuner och regioner.

Major breakthrough for national conservative Alternative for Sweden — gains three seats in Church Assembly

On 19 September 2021, Alternative for Sweden (AFS) gained 1.26% of the votes and three seats in the national Church Assembly election. The Church Assembly is the highest decision-making body of the Church of Sweden. AFS also gained three seats in regional diocesan assemblies. The electoral gains are considered a major breakthrough for the party as it prepares to run in the 2022 general election.

Nimis är en symbol för frihet som måste försvaras

Islamisternas angrepp mot Lars Vilks konstverk får inte stå oemotsagda. Nimis är en symbol för frihet som till varje pris måste försvaras, skriver Mattias From, kretsstyrelseledamot för Alternativ för Sverige i Halland.

AfS samlar in en miljon kronor inför riksdagsvalet

Inför kyrkovalet samlade Alternativ för Sverige in en halv miljon kronor av medlemmar och sympatisörer.  Nu siktar vi på riksdagen nästa år och samlar in en miljon kronor till valrörelsen.

AfS JO-anmäler Sjöbo kommun

Den 18 september, dagen före kyrkovalet, skulle Alternativ för Sverige kampanja i Sjöbo genom att träffa väljare och bjuda på fika. Men ansökan saboterades av tjänstemannen André Blohmé på kommunen, som vägrade att svara på förfrågan från polisens tillståndsenhet före utsatt tid.

Nytt medlemsrekord – redan i september

Alternativ för Sverige har slagit nytt medlemsrekord. “Vi har fler medlemmar än någonsin. Vi har aldrig tidigare varit så stora som vi är nu”, sade Gustav Kasselstrand på torgmötet i Norrmalmstorg där nyheten meddelades först.

Alternativ för Sverige ställer in Rasmus Paludans medverkan på partiets torgmöte 4 september

En enig partistyrelse beslutade på fredagskvällen att ställa in Rasmus Paludans medverkan som gästtalare på partiets torgmöte den 4 september.

Torgmöte i Stockholm med Gustav Kasselstrand och Rasmus Paludan

Den 4 september håller Alternativ för Sverige valupptakt genom ett torgmöte i centrala Stockholm. På kvällen anordnas en stor medlemsfest.

Ta tillbaka kontrollen över hela Göteborg

I varje större svensk stad finns det flera stadsdelar där otryggheten härskar. Antalet sådana stadsdelar ökar. Vi ser också att utvecklingen i Sverige är omvänd mot den i andra europeiska länder. I Sverige ökar det kriminella skjutandet. Bara den orättfärdige kan säga att han inte sett detta otäcka och växande problem.

Demonstrationsförbud underminerar valresultatets legitimitet

Nästa år är det riksdagsval. Då väljer svenska folket vilka som ska företräda dem i Sveriges högsta beslutande organ under nästa fyraårsperiod. 

Så enkelt kan Sverige få platt skatt

Istället för att öka skattetrycket, bör Sverige gå i motsatt riktning genom att införa platt skatt. 

Debattartikel i Kyrkans tidning

Flera kandidater från Alternativ för Sverige publicerar en debattartikel i Kyrkans tidning där nomineringsgruppens kyrkopolitiska mål förklaras.

Genmäle till artikel i Borås Tidning

Borås Tidning har nekat publicering av texten.

Alternativ för Sverige firade tre år

Fredag den 5 mars fyllde Alternativ för Sverige tre år. Det firades med en digital pubkväll med diskussioner, bilder, filmer och mycket annat.

Alternativ för Sverige anmäler tvivelaktig präst till domkapitlet i Göteborgs stift

Frågorna är så allvarliga att partiet anser att domkapitlet, kyrkans interna juridiska enhet, måste utreda saken och vidta disciplinära åtgärder.

Öppen ansökan: Kandidera för Alternativ för Sverige i kyrkovalet!

Nu öppnar vi upp möjligheten för allmänheten att anmäla intresse för kandidatur i kyrkovalet – även om man inte är medlem i partiet. Vi riktar oss till nationalistiskt och konservativt sinnade människor, troende som icke-troende, som delar Alternativ för Sveriges målsättning att ta tillbaka kyrkan till det svenska folket.

Hur du ser till att våra mejl syns i din inkorg

Får du inte våra mejl? Då kan det vara så att ditt mejlprogram tror att våra mejl är skräppost eller spam, eller att våra mejl sorteras bort på något annat sätt. Här följer hur du undviker detta i de vanligaste mejlprogrammen.

Alternativ för Sverige JO-anmäler Nyköpings kommun

Alternativ för Sverige har JO-anmält Nyköpings kommun. Detta sedan kommunen nekat partiet att hyra lokal för att hålla medlemsmöte.

Medlemsrekord i Alternativ för Sverige 2020 – Hjälp partiet att växa ännu mer 2021!

Alternativ för Sverige har slagit medlemsrekord. Den 31 december 2020 uppgick medlemsantalet till 2 204 medlemmar, en ökning med 27 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år. 

“Återvandring nu!” hets mot folkgrupp enligt polisen – AfS gör motanmälan om falsk tillvitelse

Polisen upprättar anmälan om hets mot folkgrupp efter att Alternativ för Sverige ställt upp med banderollen “Återvandring nu!”. Partiledare Gustav Kasselstrand kommer att lämna in en motanmälan om falsk tillvitelse mot polisen i Kalmar.

Nej till pandemilag med oinskränkt makt till regeringen

Den enda möjligheten att leda landet i en pandemi kan inte vara att regeringen ges oinskränkt makt att stänga ned fri- och rättigheter utan att ens söka mandat i riksdagen för det.

Sverigedemokraternas kovändning om Nato är farlig för Sverige

Sverigedemokraternas nya besked i Natofrågan – att man nu är för ett möjligt svenskt medlemskap – är mycket negativt för Sveriges säkerhet. Kovändningen är kanske menad som politiskt taktiserande, men den får realpolitiska följder:

Nationell gemenskap – 2020 års jultal med Gustav Kasselstrand

Nationell gemenskap är temat för årets jultal med Alternativ för Sveriges partiledare, Gustav Kasselstrand.

“Sverige ut ur EU!” – Gustav Kasselstrand talar i Helsingfors

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand var inbjuden att tala på en demonstration för Fixit, finskt EU-utträde, vid riksdagshuset i Helsingfors den 28 november. Övriga talare var bland andra Laura Huhtasaari, Europaparlamentariker för Sannfinländarna och flera sannfinländska riksdagsledamöter. Alternativ för Sverige blev inbjudna eftersom vi är det enda partiet för svenskt EU-utträde, Swexit.

Ny styrelse vald på partiets första rikskongress

Lördag den 28 november genomförde Alternativ för Sverige partiets första rikskongress. På mötet valdes bland annat en ny styrelse. Gustav Kasselstrand fick förnyat förtroende som partiledare av en enig rikskongress. Till vice partiledare valdes Mikael Jansson, och till partisekreterare Yvonne Lindholm.

Svenska kyrkan backar – Alternativ för Sverige tillåts kandidera

Alternativ för Sveriges ansökan om att ställa upp i kyrkovalet blockerades först av politikerna i kyrkostyrelsens arbetsutskott. Efter att Alternativ för Sverige bestridit beslutet har dock kyrkostyrelsen backat och partiet tillåts nu att ställa upp i kyrkovalet 2021. Nu startar partiet en insamling för att finansiera valrörelsen. 

Rasmus Paludan blir medlem i Alternativ för Sverige

Rasmus Paludan, partiledare för danska Stram Kurs, har blivit medlem i Alternativ för Sverige. Paludan belades tidigare med inreseförbud till Sverige, men har nyligen fått bekräftat att han är svensk medborgare och kan därmed inte längre nekas inresa i landet. “Vi välkomnar Rasmus uppriktiga vilja att bistå det svenska folket i kampen mot muslimsk invandring. Han blir en viktig tillgång för Alternativ för Sverige”, säger AfS partiledare Gustav Kasselstrand.

Justitieombudsmannen (JO) ger AfS rätt mot Örnsköldsviks kommun

Efter riksdagsvalet 2018 JO-anmälde Alternativ för Sverige valnämnden och dess sekreterare i Örnsköldsviks kommun för missförhållanden före och under valet. JO valde att utreda delar av anmälan och har nu gett Alternativ för Sverige rätt på samtliga tre punkter som har utretts. I två av fallen riktar JO allvarlig kritik mot kommunen.

Svenska kyrkan förbjuder Alternativ för Sverige att kandidera

Alternativ för Sveriges ansökan om att bilda nomineringsgrupp till kyrkovalet har avslagits av kyrkostyrelsen. Trots att partiet fått preliminärt besked att ansökan är fullständig och att inga kompletteringar krävdes, valde kyrkostyrelsen i sista sekund att blockera registreringen. Detta motiverar kyrkostyrelsen med att de tycker att “Alternativ för Sverige” är för likt “Borgerligt alternativ”.

Sverige har problem – Vi har lösningar

Alternativ för Sverige är det enda partiet med en realistisk och aktiv politik för att inleda återvandring av ett omfattande antal systembelastande invandrare.

Aktiviteter i Göteborg, Halland och Blekinge

Den senaste tiden har Alternativ för Sverige genomfört skolbesök i Göteborg och Kungsbacka, och en större flygbladsutdelning i Blekinge.

Lyckad konferens i Göteborg

Lördag den 15 augusti anordnades en konferens i Göteborg med tal av tre partiföreträdare och videohälsning av partiledaren.

Medlemsträff på Öland

Torsdag den 30 juli höll Alternativ för Sverige i Kalmar län en medlemsträff på Öland.

Flygbladsutdelning i Karlskrona

I lördags den 30 maj var medlemmar ute och delade flygblad i Karlskrona. Alla lättåtkomliga brevlådor på Saltö, Ekholmen och Brändaholm fick partiets nya flygblad “Sverige har problem – Vi har lösningar”.

Alternativ för Sverige öppnar nätbutik

Nu öppnar Alternativ för Sveriges butik för allmänheten. Partiet säljer i dagsläget pikéer, kepsar och pins, och kommer att tillföra många fler produkter i butiken framöver. 

Flygbladsutdelning i Kungälv

Onsdag den 22 april genomförde aktivister en flygbladsutdelning i Kungälv.

Ny videoblogg med Gustav Kasselstrand

Partiledare Gustav Kasselstrand har idag lanserat sin personliga videoblogg “Sunt förnuft med Gustav”. 

– Jag kommer att tala om aktuella samhällsproblem och om de lösningar som behövs för att vi ska få tillbaka det gamla goda Sverige. Jag kommer att göra det med sunt förnuft och “på ren svenska”, utan något politikerspråk. Avsnitten blir korta och koncisa, högst några minuter.

Alternativ för Sverige skänkte andningsskydd till personal på coronasmittat äldreboende

För en vecka sedan fick Alternativ för Sverige en gratis donation med andningsskydd. Partiet satte även upp en krishjälp. Snabbt inkom tips från en privatperson om ett äldreboende med stort behov, Mälarbackens vård- och omsorgsboende i Bromma. Efter samtal mellan Gustav Kasselstrand och personal på äldreboendet överlämnades andningsskydden dagen därpå.

William Hahne avgår från partistyrelsen

Vice partiledare William Hahne har beslutat att avgå från Alternativ för Sveriges partistyrelse.

Beslutet meddelades under ett extrainsatt partistyrelsemöte på söndagskvällen.

Alternativ för Sverige skänker andningsskydd till personal på äldreboenden

Partiet har under pågående kris erhållit en donation omfattande ett parti andningsskydd. Partiet kommer att dela ut andningsskydden till personal på äldreboenden i Stockholmsområdet i syfte att minska risken för smittspridning hos äldre, som är den mest utsatta riskgruppen.

Den kommande tiden kommer frivilliga från Alternativ för Sverige att åka ut till äldreboenden för att skänka dessa andningsskydd till personal på äldreboenden i Stockholmsområdet. Tips om vilka äldreboenden där behovet av dessa skydd är som störst mottages tacksamt till krishjalp@alternativforsverige.se. Tillhör du själv personal på ett sådant äldreboende mottar vi gärna dina kontaktuppgifter.

Viktig information: Vårfirandet ställs in – men nya initiativ är på gång

Med anledning av den rådande coronapandemin har Alternativ för Sveriges partistyrelse enhälligt beslutat att ställa in vårfirandet och medlemsfesten den 1 maj.

Lyckad träff i Göteborg

Torsdag den 5 mars anordnade Alternativ för Sverige i Göteborg en träff för medlemmar och aktivister. Även de som är nyfikna på partiet men ännu inte aktiverat sig fick möjlighet att delta på träffen.

Flygbladsutdelning i Gävle

I lördags och söndags träffades flera aktivister i Gävle för att dela ut partiets nya flygblad. Flygbladen delades framför allt i stadsdelarna Sörby-Södertull och i Andersberg. Båda stadsdelarna har drabbats av kriminalitet nyligen. I Sörby-Södertull skedde en sprängning för några veckor sedan, och i Andersberg har bilar bränts. Problemen har blivit så stora att fritidsledarna på kommunens aktivitetshus Helges numera tvingas bära skyddsväst. 

Vårfirande 1 maj på Långholmen – “Alla till Stockholm!”

Fredag den 1 maj klockan 12:00 bjuder Alternativ för Sverige in allmänheten till en heldag på Långholmens amfiteater. På kvällen hålls en medlemsfest. “Alla till Stockholm!”, uppmanar partiledare Gustav Kasselstrand.

Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare

Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kostnad vill partiet bilda opinion för ett svenskt EU-utträde.

På den nya sidan vadkostar.eu finns en EU-tickare som i realtid visar kostnaden för det svenska medlemskapet i unionen. I år betalar Sverige 42 miljarder kronor till Bryssel. 

Flygbladsutdelning i Ullared

Den gångna helgen, lördagen den 8 februari, samlades aktivister från Västra Götalands och Hallands län utanför Gekås i Ullared för att dela ut partiets nya flygblad “Sverige har problem – Vi har lösningar”.

Välbesökt möte i Stockholm

Ett 50-tal aktivister från Stockholms stad och län träffades onsdag den 29 januari för att lyssna på Lennart Matikainen och för att hämta med sig det nya flygbladet “Sverige har problem – Vi har lösningar”.

Flygbladsutdelning i Växjö

Aktivister från Kronobergs län träffades lördag den 25 januari för att dela ut partiets nya flygblad “Sverige har problem – Vi har lösningar”.

Medlemsansökan för 2020 är öppen!

Nu öppnar medlemsansökan för kalenderåret 2020. Partiet har under hösten utvecklat ett helt nytt medlemssystem som är betydligt bättre än det tidigare. 

Nytt för i år är att avgiften är 285 kronor (5 % rabatt) för den som betalar med kort. För swish och bankgiro är avgiften fortsatt 300 kronor.

Alternativ för Sverige delade flygblad i Trollhättan

Lördagen den 14 december begav sig västsvenska AfS-aktivister mot Trollhättan för en flygbladsutdelning.

Fackeltåg och kransnedläggning vid Gustav Adolfsstatyn i Göteborg

Den 6 november samlades aktivister från Alternativ för Sverige i Göteborg för att högtidlighålla Gustav Adolf.

Inför Brexit: Gustav Kasselstrand talar i London för Traditional Britain Group

Lördag den 19 oktober talar Gustav Kasselstrand för Traditional Britain Group, en ledande patriotisk och traditionalistisk grupp i Storbritannien. Gustav Kasselstrand är en av sju huvudtalare på konferensen, som besöks av europeiska toppolitiker från nationalistiska partier. Bland annat talar en finansminister från ett nationalistiskt regeringsparti.

Starkt stöd för Alternativ för Sveriges politik – även hos SD-väljare

Alternativ för Sverige genomförde en enkät i mitten av sommaren i syfte att utvärdera partiets riksdagsval och EU-val.

Enkäten riktade sig såväl till AfS-sympatisörer som till de som röstat på andra partier. Syftet var att partiet bättre ska förstå både de väljare som redan röstat på partiet i något av de två valen, och de väljare som inte gjort det.

Gensvaret blev mycket stort, med över 4000 inkomna svar på omkring två veckors tid innan undersökningen avslutades. Det har givit goda möjligheter att utvärdera olika fokusgrupper.

Torgmöte i Filipstad med fokus på återvandring

Alternativ för Sverige har sökt torgmötestillstånd i Filipstad. Mötet kommer att fokusera på partiets återvandringspolitik.

UPPDATERING: Evenemanget är inställt! Gustav Kasselstrand föreläser på Utrikespolitiska föreningen vid Linköpings universitet

I höst föreläser Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand för studenter på Linköpings universitet. Föreläsningen anordnas av Utrikespolitiska föreningen.

Enkät EU-valrörelsen

Som ett led i partiets planering inför riksdagsvalet 2022 genomför partiledningen nu en utvärdering av vårens EU-val. Gustav Kasselstrands tankar om EU-valrörelsen har tidigare skickats ut på e-post till alla medlemmar.

Alternativ för Sverige deltar på Almedalsveckan

Partiet håller torgmöten måndag 1 juli och tisdag 2 juli klockan 13:00-14:00 på Donners plats, Almedalsveckans absoluta centrum.

Partiledare Gustav Kasselstrand kommer att tala på båda torgmöten. Dessutom livesänds intervjuer varje morgon och kväll.

Alternativ för Sverige går starkt framåt i EU-valet – ökar över hela landet

När Valmyndigheten räknat samtliga valdistrikt står det klart att Alternativ för Sverige gått starkt framåt i sitt första EU-val jämfört med riksdagsvalet. Partiet ökar med omkring 50 procent till 0,46 procent av rösterna. Partiet ökar i samtliga län. Starkast resultat uppnåddes i Kalmar län med 0,62 procent av rösterna, klart högre än rikssnittet. I övrigt är valresultatet relativt jämnt fördelat över landet.

Gustav Kasselstrand debatterar med Alexander Bard ikväll 18:00

Fredag den 24 maj möts Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand och artisten, författaren och fritänkaren Alexander Bard i en debatt i centrala Stockholm.

SMS-utskick från Alternativ för Sverige inför EU-valet

Alternativ för Sverige har under torsdagen skickat ut ett stort antal sms inför EU-valet nu på söndag.

SMS-meddelandet som skickats ut är följande:

“Hej! På söndag är det val. Vill du också att Sverige ska lämna EU? Då är valet enkelt. Rösta på det enda partiet för Swexit. Rösta på Alternativ för Sverige!”

Alternativ för Sverige sänder radioreklam i Skåne

Just nu sänder Alternativ för Sverige radioreklam i Rockklassiker och Retro FM. Reklamen började sändas igår onsdag fram till och med valdagen på söndag. Totalt handlar det om flera hundra gånger som den 20 sekunder långa reklamen sänds.

Sentio: Alternativ för Sverige ökar – får 1,1 % i ny opinionsundersökning – kan få valsedlar utlagda i nästa EU-val

En ny opinionsundersökning av Sentio visar att stödet för Alternativ för Sverige uppgår till 1,1%. Det innebär att partiet kan få valsedlar utlagda över hela landet i nästa EU-val.

Alternativ för Sverige presenterar ny granskning: Samtliga riksdagspartier har godkänt maktförskjutning till EU i hundratals fall

Alternativ för Sverige har gått igenom samtliga EU-ärenden som avgjorts i riksdagens olika utskott under mandatperioden 2014–2018. Totalt handlar det om 324 subsidiaritetsprövningar som partiet gått igenom. Resultaten är nedslående för alla miljoner svenskar som är skeptiska till maktförskjutningen till Bryssel. Samtliga partier har godkänt en överväldigande majoritet av EU-förslagen.

TV4 stoppar Alternativ för Sverige från att sända reklam – se den förbjudna reklamfilmen

Alternativ för Sverige var i april månad i kontakt med TV4 för att sända reklam inför EU-valet. Allting fortlöpte väl och partiet inväntade en slutgiltig bokningsbekräftelse för att sända en 15 sekunder lång reklamfilm under vecka 21, hela veckan fram till och med valdagen den 26 maj. Reklamfilmen skulle nå över två och en halv miljon tittarkontakter. Men plötsligt drog sig TV4 ur och har sedan dess vägrat kommentera varför man förbjuder Alternativ för Sverige att annonsera.

Västtrafik förbjuder Alternativ för Sverige att annonsera på Göteborgs spårvagnar

I Stockholms tunnelbana finns Alternativ för Sveriges annonser uppsatta på flera stationer. Men på spårvagnarna i Göteborg finns partiets valreklam inte uppsatt. Detta efter att Västtrafik stoppat partiet från att annonsera.

Gustav Kasselstrand träffade Marine Le Pen i Tallinn – överens om samarbete i Europaparlamentet

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand reste under tisdagen till Tallinn för att träffa ledande företrädare från likasinnade partier i Europaparlamentets ENF-grupp.

Alternativ för Sverige annonserar i Stockholms tunnelbana

Från och med idag och en vecka framåt finns reklam från Alternativ för Sverige uppsatt på ett tiotal av de allra mest trafikerade stationerna i Stockholms innerstad.

Kasselstrands och Åkessons turnéscheman möts – Kasselstrand bjuder in till samtal

Gustav Kasselstrand och Jimmie Åkesson befinner sig båda ute på EU-valsturné. Idag den 7 maj valtalar båda samma tid i Umeå, klockan 15:00.

Två dagar senare, den 9 maj, valtalar Åkesson direkt efter Kasselstrand på Stora torget i Sundsvall. Kasselstrand bjuder nu in Åkesson till ett samtal om EU, både i Umeå och i Sundsvall.

Frihetsturnén inleds i Skåne

Alternativ för Sverige höll EU-valkickoff i Köpenhamn i lördags. Idag torsdag drar EU-valsturnén igång i Skåne med budskapet ”Ta tillbaka makten – Sverige ut ur EU!”. Partiet håller vårens första torgmöte på Stortorget i Helsingborg klockan 12:00. 

Comwell vek sig för extremvänsterns hot – AfS har redan bokat ny eventlokal

In i det sista såg det ut som att Comwell Conference Center skulle försvara mötesfriheten och uppfylla avtalet med Alternativ för Sverige. Så sent som onsdag den 13 mars sade Comwells pressansvarige Karen Österbye till dansk media att man inte diskriminerar någon på basis av politisk övertygelse, och att en “avbokning skulle vara dubbelmoral och sannolikt också olaglig”.

Efter valsuccén i Estland: EKRE deltar på Alternativ för Sveriges EU-valkickoff

Estlands nationalkonservativa parti EKRE gjorde ett succéval i söndags. Partiet fördubblade sitt väljarstöd till 17,8 procent, något som rönte stor uppmärksamhet även i Sverige. Nu står det klart att partiet kommer att delta på Alternativ för Sveriges EU-valkickoff i Köpenhamn.

Gustav Kasselstrand och Mikael Jansson toppkandidater i EU-valet

Alternativ för Sverige presenterar idag listan inför det kommande EU-valet. Partiet ställer upp med tio kandidater. Listan toppas av partiledare Gustav Kasselstrand, följd av Sverigedemokraternas tidigare partiledare Mikael Jansson. Partiet går till val på att Sverige ska lämna EU.​

Anmälan till EU-valkickoff i Köpenhamn

Alternativ för Sverige anordnar kickoff inför EU-valet på en konferensanläggning i Köpenhamn. Kickoffen är öppen för alla som uppdaterat sitt medlemskap för 2019.

Kickoffen börjar klockan 15:00 den 16 mars. Efter konferensen bjuder partiet samtliga deltagare på gemensam middag. Därefter fortsätter festligheterna hela kvällen.

Anmälan hittar du här!

EU-valkickoff i Köpenhamn

Alternativ för Sverige anordnar kickoff inför EU-valet på en konferensanläggning i Köpenhamn, lördag den 16 mars. Partiledare Gustav Kasselstrand säger att Danmark är ett nordiskt föredöme.

Minnesceremoni för Gustav II Adolf

Alternativ för Sverige anordade under kvällen ett högtidlighållande av Gustav II Adolf. Ett 50-tal fosterlandsvänner samlades under Mikael Janssons ledning vid Gustav Adolfs torg i Göteborg.

Jansson höll tal om hjältekonungens gärning och en krans lades ned med texten: “Till minne av Gustav Adolf den Store”. 🇸🇪

Alternativ för Sverige står starkt inför EU-valet – fortsatt stort engagemang bland aktivisterna

Dagarna efter riksdagsvalet skickade Alternativ för Sverige ut en enkät till partiets samtliga registrerade aktivister. Enkäten syftade till att utvärdera vad som gått bra och mindre bra under valrörelsen, och hur viljan att engagera sig framöver ser ut.

Totalt svarade 424 aktivister på enkäten. Resultatet visar att aktivisterna upplever att organisationen överlag fungerat mycket bra. Aktivisterna lyckades blada i flera miljoner valsedlar i partiets valfolder och ytterligare flera miljoner valsedlar delades ut i tusentals förtidsröstningslokaler samt vallokaler på valdagen.

Alternativ för Sverige är här för att stanna!

Jag vill rikta ett stort tack från djupet av mitt hjärta till alla eldsjälar som hjälpte Alternativ för Sverige i partiets första valrörelse. Vi lanserades för bara ett halvår sedan - valrörelsen har varit intensiv och vi har redan gjort avtryck i svensk politik på flera sätt, framför allt genom att återvandring blivit ett etablerat begrepp. Ett halvår är en kort tid, men vi har redan åstadkommit mycket som vi kan vara stolta över. Och till skillnad från de gamla etablissemangspartierna har vi våra bästa dagar framför oss, inte bakom oss.

Alternativ för Sverige presenterar ekonomiska reformer och besparingar

Alternativ för Sverige är det enda parti som går till val på att införa platt skatt.

Lega Nord och Alternative für Deutschland talar på Alternativ för Sveriges valfinal i Kungsträdgåden

Representanter från flera europeiska nationalistpartier talar till stöd för Alternativ för Sverige på valfinalen i Kungsträdgården fredag klockan 12:00.

Representanter från följande länder finns på plats:

  • Italien
  • Tyskland
  • Belgien
  • Estland
  • Finland
Alternativ för Sverige stämmer Stockholms stad

Med anledning av Stockholms stads beslut att bryta stadens kontrakt med Alternativ för Sverige gällande upplåtelse av Kungsträdgården har partiet idag stämt staden.

I målet vid Stockholms tingsrätt yrkar Alternativ för Sverige att Stockholms stad – vid påföljd av ett vite på 1 000 000 kr – ska förpliktas att följa parternas avtal och tillåta partiet att använda Stora scenen och området kring den under partiets valspurt i Kungsträdgården imorgon. Alternativ för Sverige har hemställt om att tingsrätten ska meddela ett så kallat interimistiskt beslut med det innehållet redan idag.

Stockholms stad anmäls för valfusk till OSSE:s valobservatörer

Stockholms stads beslut att häva Alternativ för Sveriges avtal om att hyra Kungsträdgården den 7 september för partiets stora valfinal har nu anmälts till ODIHR (Office for Democratic Institutions and Human Rights) som är OSSE:s (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa) valobservationsorgan och som har representanter på plats för att observera att det svenska valet går korrekt till.

Stockholms stad ställer in Alternativ för Sveriges valfinal

Stockholms stad har beslutat att häva Alternativ för Sveriges avtal om att hyra Kungsträdgården den 7 september.

Beslutet motiveras med att en av Alternativ för Sveriges företrädare under söndagen den 2 september blivit anmäld för hets mot folkgrupp.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar:

Det är uppenbart att det är politiskt motiverat. I en rättsstat så ska man betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats, men här frångår majoriteten i stadshuset den principen. Det blir parodiskt när de själva hänvisar till rättssäkerhet. 

Så här ser det tyvärr ut för de som vågar ifrågasätta PK-samhället och sätta sig upp mot det korrupta politiska etablissemanget. Jag tror att det här blir en ögonöppnare för många om tillståndet för demokratin i Sverige, när politiska partier hindras från att föra fram sitt budskap. 

Oavsett om man delar våra åsikter i övrigt bör man visa sin avsky mot hur etablissemanget försöker tysta sina motståndare och helt kringgår de demokratiska spelreglerna. 

Vi accepterar självklart inte beslutet från Stockholms stad, utan kommer att hålla en demonstration ändå. Jag uppmanar alla att bege sig till Stockholm på fredag. En svensk tiger inte längre. En svensk ryter ifrån! Alla till kungsan!

Riksdagsledamot Mikael Jansson (AfS) besökte Syrien för att diskutera återvandring

Riksdagsledamot Mikael Jansson har under veckan befunnit sig i Syrien, på inbjudan av det syriska parlamentet. Syftet med resan var att diskutera möjligheterna för Syrien att återta sina flyktingar. Svaren har varit till övervägande del positiva: ja, återvandring kan påbörjas nu. Däremot vill man inte återta de som kommit in i Sverige på falska papper och som ofta inte alls är syrier. Krigsförbrytare vill man hellre ha inför internationella domstolar.

Alternativ för Sverige håller valfinal i Kungsträdgården den 7 september

Alternativ för Sverige kan nu stolt presentera att partiet har bokat Kungsträdgården i Stockholm för partiets stora valfinal.

Plats: Stora scenen, Kungsträdgården
Tid: Fredag den 7 september, klockan 12:00 – 22:00

Det kommer att bjudas på ett fullspäckat schema med mängder av tal och underhållning från stora scenen i Kungsträdgården. Dessutom kommer flera utländska gäster att närvara. Arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänheten. Hela arrangemanget kommer dessutom att livesändas på sociala medier.

Alternativ för Sverige lanserar valaffischer till riksdagsvalet

Alternativ för Sverige lanserar idag de valaffischer inför riksdagsvalet som kommer att sättas upp i städer runtom i hela Sverige.

Sentio: Var femte sverigedemokrat och var tionde moderat kan tänka sig att stödrösta på AfS

Sentio har, på uppdrag av Alternativ för Sverige, under perioden 2018-07-27 – 2018-08-01 genomfört en opinionsundersökning.

Frågan som ställdes var: “Kan du tänka dig att stödrösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?”

Valupptakt och återvandringsturné

Alternativ för Sverige har nu offentliggjort sin landsomfattande återvandringsturné och en valupptakt för alla medlemmar, aktivister och sympatisörer den 11 augusti.

Youtube backar efter massiva protester

Efter massiva protester på nätet mot Youtubes beslut att stänga ned Alternativ för Sveriges officiella youtube-kanal har företaget nu backat och hävt nedstängningen. Detta bara en dag efter att den “permanenta” nedstängningen trädde i kraft.

Youtube raderar Alternativ för Sveriges kanal

Youtube raderar Alternativ för Sveriges kanal – anklagas för “hets mot folkgrupp” efter att ha skrivit att nyhetsankare bör kunna tala flytande svenska

Målet om 1000 aktivister är uppnått

Stark tillströmning av nya aktivister efter utspel av Jimmie Åkesson.

Under försommaren öppnade Alternativ för Sverige upp för aktivister att anmäla sig till valrörelsearbetet. Målet var att ha 1000 aktivister på valdagen den 9 september. Idag den 17 juli, nästan åtta veckor före valdagen, uppnåddes målet.

Vi jagar både röda och borgerliga politiker

Sveriges ödesfråga är återvandringen. Alternativ för Sverige vill inleda en omfattande återvandring av invandrare som vägrar arbeta eller anpassa sig, oavsett om de har uppehållstillstånd eller medborgarskap. Ytterligare en ödesfråga för Sverige är medlemskapet i EU. Sverige måste omgående lämna EU. Dessa två ödesfrågor är någonting det starkt växande partiet Alternativ för Sverige vill ta fasta på.

Ingen kommer att sakna KD efter höstens val

Idag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen. Mest troligt blir detta partiets sista framträdande någonsin under politikerveckan, eftersom allt tyder på att Kristdemokraterna åker ur riksdagen i valet i höst.

Kristdemokraterna har genom åren haft många chanser att profilera sig som ett konservativt parti som står på folkets och det sunda förnuftets sida. Det finns inget parti som haft så många straffsparkar mot öppet mål, utan att förvalta möjligheten. Kristdemokraterna har konsekvent vägrat ta strid för någonting och har därmed gjort sig själva helt irrelevanta.

Alternativ för Sverige lanserar Återvandringsverket

På tisdagen lanserade Alternativ för Sverige Återvandringsverket. 

Återvandring är vårt lands ödesfråga och därför också vårt partis profilfråga. Ett parti som inte driver återvandringsfrågan kan inte rädda Sverige. Men återvandring får inte vara en diffus vision utan måste också kunna genomföras i praktiken. Därför presenterar vi nu vår återvandringsplan.

Från bondförnuft till invandringsfanatism

Något som de flesta svenska partierna har gemensamt är att de under de senaste årtiondena övergivit sina kärnfrågor till förmån för att fokusera på att ställa om hela samhället till att hantera invandringen. Den kanske främsta symbolen för detta är Centerpartiet, som gått från att vara ett landsbygdsparti baserat på bondförnuft till ett parti som huserar islamister och invandringsfanatiker.

Annonsen Expressen inte vill att du ska få se

Inför Almedalsveckan kontaktades Alternativ för Sverige, och andra partier som deltar på Almedalsveckan, av Expressen med erbjudande om att få publicera en helsidesannons i tidningens almedalsutgåva. 

Alternativ för Sverige tackade ja och Expressen utlovade publicering under tisdagen den 3 juli. Sent på måndagskvällen meddelade Expressen plötsligt att publicering inte längre är aktuell. Beslutet fattades av ansvarige utgivaren Thomas Mattsson.

Vänsterpartiet har övergivit EU-frågan

Rollerna i EU-politiken har blivit helt omvända under de senaste åren. Från att ha varit en vänsterfråga är EU-motståndet idag något som endast förknippas med nationalistiska partier. Alternativ för Sverige är idag det enda svenska parti med en politik som inte ger utrymme för några misstolkningar eller oklarheter i EU-frågan: Sverige ska lämna EU.

Svikna moderatväljare borde svika moderaterna

Det har gått fyra år sedan Sveriges statsminister, moderaternas partiledare och massinvandringens främste förespråkare Fredrik Reinfeldt kastade in handduken. Hans sista politiska drag blev uppmaningen till det svenska folket att “öppna sina hjärtan”. En politik som körde såväl Sverige som Moderaterna i botten. 

Att Sverige går att rädda vet vi, men frågan är om inte Moderaterna är bortom räddning efter de senaste årens haverier.

Dagliga torgmöten på Almedalsveckan

Alternativ för Sverige finns på plats under hela Almedalsveckan, från 1-8 juli.

Partiet håller torgmöte samtliga dagar klockan 12:00-13:00 på Donners plats, Almedalsveckans absoluta centrum. Lördag den 7 juli, på Sverigedemokraternas dag, hålls ett extra torgmöte klockan 15:00-16:00 på Hamnplan. 

Gustav Kasselstrands tal till nationen

Hur ska Sverige se ut om 10 år? Vad vill Alternativ för Sverige prioritera? Vad vill vi välja bort? Hur ser de ideologiska skillnaderna ut?

Gustav Kasselstrand (AfS) berättar om sin vision av Sverige 2028.

Torgmöten i Växjö, Stockholm och Uppsala

Alternativ för Sverige inleder valkampanjen i Växjö med ett torgmöte mot islamiseringen med anledning av beslutet att tillåta böneutrop från Växjö moské.

Dagen efter hålls två torgmöten i Stockholm och Uppsala.

Partiledare Gustav Kasselstrand, vice partiledare William Hahne och riksdagsledamot Jeff Ahl kommer tala vid samtliga möten.

YouTube censurerar Alternativ för Sverige

YouTube valde under måndagskvällen att ta bort ett videoklipp som Alternativ för Sverige laddat upp tidigare under dagen, där partiledare Gustav Kasselstrand talade om helgens terrordåd i Paris där en 29-årig man miste livet och flera skadades. Kasselstrand föreslog att Sverige ska dra in medborgarskapet från, och köra ut, de tusentals islamister som enligt Säpo befinner sig i landet.

Hög tid för Swexit

Skrämselpropagandan från ”experter” vad som skulle ske med Storbritannien när de valde att lämna EU har slagit fel. Istället för ekonomiskt kaos har den brittiska ekonomin gått bättre än förväntat. Nu påstår ”experterna” att det ekonomiska kaoset kommer efter att de formellt lämnat unionen, men likväl som de tidigare domedagsprofetiorna slog fel kommer även dessa att visa sig felaktiga.

Alternativ för Sverige rekryterar aktivister

Alternativ för Sverige har påbörjat arbetet med att rekrytera aktivister över hela landet inför den stundande valrörelsen. För två veckor sedan fick alla medlemmar ett mejl där de kunde anmäla sig som aktivister till valrörelsen. På bara några dagar var det över 300 som anmälde sig för att hjälpa till.

Debatt: Etablissemangets riggade valsystem

Upsala Nya Tidnings (UNT) politiske chefredaktör Håkan Holmberg skrev i en förvirrad krönika att Alternativ för Sverige har ett extremt förslag om att ”införa en enhetslista vid valen, vilket skulle göra det nästintill omöjligt för väljarna att rösta bort regeringen.” Något han kallade för ett ”slirande kring demokratiska grundprinciper”.

Aidez-nous. Aidez la Suède.

Alternativ för Sverige lanserar idag en film riktad till Front Nationals väljare med en vädjan om ekonomiskt stöd till vår valkampanj. Att vi vänder oss till Frankrike är naturligt. Frankrike är ett land vars invandringsproblem är minst lika stora som i Sverige. Tillsammans med Belgien och Tyskland tillhör vi de allra svårast drabbade länderna i Europa. För mig som nationalist och Europavän har det alltid varit självklart att svenskar, fransmän och andra europeiska folk kämpar inte bara för våra respektive nationer utan även för vårt gemensamma Europa. Samarbete gör oss starka.

Alternativ för Sverige vänder sig till Front Nationals väljare

Som nästa steg i Alternativ för Sveriges internationella crowdfundingkampanj vänder sig nu partiet till Frankrike och de tio miljoner väljare som röstade på Marine Le Pen och Front National, och gav dem 32,9 % i presidentvalet 2017.

Alternativ för Sverige offentliggör riksdagslista

Alternativ för Sverige presenterar idag partiets riksdagslista inför höstens val. Partiet går till val med 50 kandidater från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Riksdagsledamot Mikael Jansson (SD) går över till Alternativ för Sverige

Riksdagsledamot Mikael Jansson meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Presskonferens i Sveriges riksdag måndag 9 april

Måndag den 9 april klockan 14:00 håller Alternativ för Sverige en presskonferens i riksdagen i lokal RÖ2-06. 

Ansök om att bli riksdagskandidat

Som ett led i Alternativ för Sveriges strategi att vara en rörelse där kompetens premieras och lyfts fram, inleder partiet idag en öppen process där den som delar partiets grundläggande värderingar kan ansöka om att bli riksdagskandidat för partiet i valet den 9 september.

Riksdagsledamot Jeff Ahl (SD) går över till Alternativ för Sverige

Riksdagsledamot Jeff Ahl meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Presskonferens i Sveriges riksdag tisdag 27 mars

Tisdag den 27 mars klockan 11:00 håller riksdagsledamot Olle Felten (AfS) en presskonferens i riksdagens presscenter.

Ytterligare en riksdagsledamot kommer att närvara.

Alternativ för Sverige får nästan två procent i YouGov

Två veckor efter lanseringen får Alternativ för Sverige nästan två procent i Yougovs opinionsundersökning som gjordes mellan 16-19 mars. Trots att det bara är två veckor sedan vi lanserades har vi redan börjat göra avtryck i opinionsundersökningar.

Why we are seeking the support of Trump voters

Alternative for Sweden is a new movement, for a new era. Yesterday, we became the first Swedish political party to launch an online international fundraising campaign.

Alternativ för Sverige startar internationell fundraising

Idag påbörjar Alternativ för Sverige en internationell fundraisingkampanj. Målet med kampanjen är att samla in donationer för att finansiera partiets valrörelse. Under det halvår som återstår fram till valet kommer partiet att vända sig till likasinnade över hela världen.

Press release: Alternative for Sweden launches international crowdfunding campaign

Today, the newly founded Swedish political party Alternative for Sweden launches an international fundraising campaign. The objective is to help finance Alternative for Sweden’s 2018 election campaign.

Riksdagsledamot Olle Felten (SD) går över till Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige har nu fått sitt första riksdagsmandat. Med den breda parlamentariska erfarenhet som Olle Felten har från skatteutskottet och riksbanksfullmäktige kommer han att bli en stor tillgång för Alternativ för Sverige.

13 % kan tänka sig att rösta på Alternativ för Sverige

Sentio research har, på Alternativ för Sveriges uppdrag, genomfört en opinionsundersökning.

Frågan som ställdes: Kan du tänka dig att rösta på det nya invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?

Eddie Ek (SD) går över till Alternativ för Sverige

Eddie Ek, oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Åstorps kommun, lämnar SD och går över till Alternativ för Sverige. Eddie är mångårig medlem i SD och är ett välkänt namn i Skåne.

Gustavs lanseringstal

Läs Gustavs tal i sin helhet från partilanseringen.

Opinionsundersökning

Sentio har på uppdrag av Alternativ för Sverige under perioden 09.02.2018 – 14.02.2018 genomfört en opinionsundersökning som visar på stort stöd för ett nytt alternativ i det svenska partilandskapet.

Partilansering

Den 5 mars kl 19:00 öppnar dörrarna till partilanseringen av Alternativ för Sverige.

Ett hundratal inbjudna samt representanter från media kommer närvara vid den historiska lanseringen.

Följ den live här!