Eddie Ek, oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Åstorps kommun, lämnar SD och går över till Alternativ för Sverige. Eddie är mångårig medlem i SD och ett välkänt namn i Skåne.

Eddie Ek kommenterar partibytet:

Jag lämnar Sverigedemokraterna i protest mot deras anpassning till etablissemanget. Sverigedemokraterna är idag ett parti där egna intressen går före gräsrötternas hårda arbete. Jag ser Alternativ för Sverige som det enda parti som på riktigt vågar utmana etablissemanget och som säger vad folk tänker.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar:

Det är med stor glädje jag tar emot Eddie Eks övergång. Jag ser fram emot att arbeta nära Eddie under valåret, framför allt för att stärka partiets närvaro i Skåne.

Det här är det första avhoppet från Sverigedemokraterna till Alternativ för Sverige sedan vi lanserade partiet för en vecka sedan. Jag vet att det finns ett stort missnöje i Sverigedemokraterna mot partiets utveckling och jag är övertygad om att fler avhopp kommer att ske framöver.

För mer information, kontakta press@alternativforsverige.se

Ladda ned pressmeddelandet som PDF.