EKRE:s vice partiledare och ledamot av Riigikogu, Jaak Madison.

Estlands nationalkonservativa parti EKRE gjorde ett succéval i söndags. Partiet fördubblade sitt väljarstöd till 17,8 procent, något som rönte stor uppmärksamhet även i Sverige. Nu står det klart att partiet kommer att delta på Alternativ för Sveriges EU-valkickoff i Köpenhamn.

Det är partiets vice ordförande Jaak Madison, som också är ledamot av Estlands parlament Riigikogu, som deltar i Köpenhamn den 16 mars. Madison kommenterar:

– Jag är glad över att det nu finns ett parti i Sverige som jobbar för svenskarna och för ett självständigt Sverige! Jag är säker på att det konservativa partiet i Estland kan jobba tillsammans med Alternativ för Sverige i Europaparlamentet.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar:

– Jag har i tio års tid arbetat för ett närmare samarbete mellan nationalistiska partier över hela Europa. Det är därför en stor ära att vi nu får representation från våra estniska grannar när vi inleder valrörelsen till Europaparlamentet.

Utöver EKRE deltar även två parlamentariker från belgiska Vlaams Belang samt den franske debattören Julien Rochedy, som tidigare var ordförande för Front Nationals ungdomsförbund.

För mer information,

press@alternativforsverige.se