“Danmark är ett nordiskt föredöme!”

Alternativ för Sverige anordnar kickoff inför EU-valet på en konferensanläggning i Köpenhamn, lördag den 16 mars. Partiledare Gustav Kasselstrand säger att Danmark är ett nordiskt föredöme.

Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Danmark är ett nordiskt föredöme. I Danmark lever den fria debatten och de har en beundransvärd förmåga att lösa politiska problem. På grund av detta har svenska politiker länge försökt att demonisera Danmark. Vi förstår att danskarna ser Sverige som ett politiskt dårhus, som borde sopa rent framför egen dörr innan man kritiserar sina grannar. Genom att förlägga vår kickoff till Köpenhamn vill vi visa att vi inte är som de andra svenska politikerna. 

– I Danmark välkomnas Alternativ för Sverige med öppna armar. Samtliga anläggningar som vi kontaktat ville ta emot oss. Men här i Sverige är det blankt nej – de som hyr ut lokaler är rädda att få löpa gatlopp i massmedia. Hur mår egentligen demokratin när ett svenskt parti kan förlägga sin kickoff i vilket nordiskt land som helst, utom just i Sverige?

Kickoffen är öppen för alla som är medlemmar för 2019. Medlemskap för 2019 kommer att kunna förnyas från och med nästa vecka. I samband med det öppnas också anmälan till kickoffen.

Kickoffen börjar klockan 15:00 den 16 mars. Efter konferensen serveras gemensam middag och därefter fortsätter festligheterna hela kvällen.

– Det känns riktigt roligt att inleda partiets EU-valrörelse i Danmark tillsammans med engagerade partimedlemmar. Kickoffen är dessutom ett utmärkt tillfälle att njuta av en vårweekend i Köpenhamn, så planera in den redan nu!

För mer information,
press@alternativforsverige.se