Under Gustav Adolfsdagen, den 6 november, anordnade aktivister för Alternativ för Sverige i Göteborg ett fackeltåg med kransnedläggning. Kungen är inte bara känd som en av historiens främsta fältherrar utan även som svensk statsman. Han grundade Göteborg 1621, och statyn av honom på torget visar tillfället då han ska ha uttalat: “Här ska staden ligga!”.

Mikael Jansson höll tal framför statyn om vikten av att vi svenskar hyllar och minns våra hjältekonungar, som offrade allt för vårt land. Därefter nedlades en krans. Efter ceremonin gick deltagarna gemensamt till en restaurang i närheten för att avrunda kvällen med lite mat, dryck och trevliga diskussioner.

Jansson har genom åren talat många gånger framför statyn. När han var ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg hölls årligen liknande sammankomster. Numera, när Jansson bytt parti till Alternativ för Sverige, är det naturligt nog bara vi som upprätthåller denna stolta tradition - en tradition vars anor sträcker sig över hundra år tillbaka!

Alternativ för Sverige vill rikta ett stort tack till alla aktivister i Göteborg som organiserade och genomförde sammankomsten!