I lördags och söndags träffades flera aktivister i Gävle för att dela ut partiets nya flygblad. Flygbladen delades framför allt i stadsdelarna Sörby-Södertull och i Andersberg. Båda stadsdelarna har drabbats av kriminalitet nyligen. I Sörby-Södertull skedde en sprängning för några veckor sedan, och i Andersberg har bilar bränts. Problemen har blivit så stora att fritidsledarna på kommunens aktivitetshus Helges numera tvingas bära skyddsväst. 

– Alla villa- och radhusområden i dessa två stadsdelar fick ett flygblad i brevlådan, berättar en av aktivisterna. Där bor många svenskar som bör vara mottagliga för vårt budskap.

Även i andra delar av Gävleborgs län, främst i kommuner i Gästrikland, har flygbladen delats. Aktivister som bor i Ockelbo respektive Hofors har påbörjat utdelning i sina områden. Dessa kommuner är än så länge relativt förskonade från de mångkulturella problem som växer sig allt större i Gävle.

Totalt har flera tusen flygblad redan delats ut, eller fördelats till aktivister som är i full färd med att sprida budskapet. Regelbundet lappas bilar i garagen i citykärnan i Gävle. Nya flygblad kommer att köpas in så snart som möjligt så att aktivister över hela länet kan fortsätta att sprida Alternativ för Sveriges lösningsorienterade budskap om återvandring, EU-utträde och flera andra viktiga frågor.