Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand reste under tisdagen till Tallinn för att träffa ledande företrädare från likasinnade partier i Europaparlamentets ENF-grupp.

Alternativ för Sverige har sedan en tid tillbaka ett gott samarbete med Estlands nationalkonservativa regeringsparti EKRE. Bland annat talade vice partiledaren Jaak Madison på Alternativ för Sveriges kickoff i Köpenhamn i mars. Det var via Madison som Gustav Kasselstrand bjöds in till Tallinn.

På plats i Tallinn fick Kasselstrand möjlighet att träffa och samtala med Marine Le Pen, partiledare för Rassemblement National och presidentkandidat i franska presidentvalet 2017. Le Pen och Kasselstrand var överens om att samarbeta i samma grupp i Europaparlamentet om Alternativ för Sverige får mandat. Le Pen uttryckte sin stora förhoppning att Alternativ för Sverige tar plats i Europaparlamentet eftersom ENF-gruppen då äntligen får svensk representation.

Samma förhoppning uttrycktes av Manuel Vescovi, senator för italienska Lega.

Gustav Kasselstrand träffade också ledande företrädare från Dansk folkeparti och Sannfinländarna, som har aviserat att de lämnar ECR-gruppen och går in i nationalistiska ENF.

Gustav Kasselstrand kommenterar:

- Om Alternativ för Sverige tar plats i Europaparlamentet kommer vi att välkomnas med öppna armar till den nya nationalistiska storgrupp som Matteo Salvini tagit initiativ till. Dessa partier hoppas naturligtvis att vi ska få mandat, eftersom de sedan länge har saknat ett svenskt parti att samarbeta med.

- Det är min ambition att på allvar ta Alternativ för Sverige in i den familj av nationalistiska partier som nu skördar så starka framgångar över hela Europa.

För mer information,press@alternativforsverige.se

Mer bilder:


Presskonferens


Jaak Madison från EKRE och Marine Le Pen


Gustav Kasselstrand träffade även Manuel Vescovi, senator för Lega


Stort pressuppbåd