Efter succémötet i Gävle den 1 maj, som lockade 300 åhörare och fick stor medial bevakning, fortsätter nu Alternativ för Sveriges torgmötesturné. Nästa stad som partiet besöker är Norrköping!

Datum: Fredag 13 maj
Tid: 13:00
Plats: Hörsalsparken

Uppdatering 9 maj: Partiet har nu erhållit tillstånd för allmän sammankomst av polisen. ​​​​​

Talare för dagen är:

  • Gustav Kasselstrand, partiledare
  • Roger Richthoff, riksdagsledamot och försvarspolitiker
  • Roger Ivargren, toppkandidat Norrköping

Partiet bjuder på fika från AfS-tältet och delar ut den nya valfoldern “Gör Sverige svenskt igen!”. Efter mötet stannar talarna kvar för samtal med allmänheten.

Omfattande satsning i Östergötland​​​​​​​​​​​

Alternativ för Sverige har inför höstens val en omfattande satsning i Östergötlands län. 

  • Medlemsantalet ökade med 20 procent till över 100 medlemmar under 2021
  • Partiet kandiderar i två östgötska kommuner: Norrköping och Motala
  • Toppkandidater i respektive kommun är Roger Ivargren (tidigare förtroendevald för SD) och Urban Larsson (tidigare förtroendevald för KD)
  • Östgötakretsen kommer att närvara på länets samtliga marknader under året och i flera andra sammanhang
  • 50 000 valfoldrar med budskapet “Gör Sverige svenskt igen!” kommer att delas ut till hushåll i alla 13 kommuner, samt lokala flygblad i Norrköping och Motala

Partiledare Gustav Kasselstrand, själv född och uppvuxen i Östergötland, kommenterar:

– Vår krets i Östergötland är en av de mest aktiva i hela landet. Vi har därför en hög ambitionsnivå i årets val i länet, både för de lokala kandidaturerna i Norrköping och Motala och för kandidaturen till riksdagen. Förutsättningarna att vi ska lyckas i Östergötland är goda, eftersom länet har mycket svåra invandringsproblem. I storstäderna finns några av landets värsta ghetton, och även i de mindre kommunerna är folkutbytet påtagligt. Jag vet att många östgötar har fått nog av vansinnespolitiken och kommer att rösta på Alternativ för Sverige i årets val. Vi är det enda parti som förespråkar ett invandringsstopp kombinerat med omfattande återvandring. 

Riksdagsledamot Roger Richthoff talar för svenskt oberoende och mot Nato-anslutning

Fokus för torgmötet i Norrköping är Nato-frågan, eftersom Sveriges regering förväntas fatta ett beslut i frågan vid ungefär samma tidpunkt.

Riksdagsledamot Roger Richthoff kommenterar:

– Jag valdes in i riksdagen för Sverigedemokraterna och var i flera år partiets försvarspolitiske talesperson. Jag tjänstgjorde i försvarsutskottet och försvarsberedningen. Partiet har fram till nyligen varit tydligt med att de försvarar Sveriges oberoende mot alla stormakter. Tyvärr övergav man den frågan i en handvändning. Det, och flera andra svek, gjorde att jag lämnade partiet. Sedan i våras är jag därför oberoende ledamot av riksdagen. Eftersom Alternativ för Sverige står fast vid Nato-motståndet kommer jag att söka medlemskap och rösta på partiet i riksdagsvalet. Jag ser fram emot att tala om försvars- och säkerhetspolitik i Norrköping den 13 maj!

För mer information,
press@alternativforsverige.se