Gustav Kasselstrand och Jimmie Åkesson befinner sig båda ute på EU-valsturné. Idag den 7 maj valtalar båda samma tid i Umeå, klockan 15:00.

Två dagar senare, den 9 maj, valtalar Åkesson direkt efter Kasselstrand på Stora torget i Sundsvall. Kasselstrand bjuder nu in Åkesson till ett samtal om EU, både i Umeå och i Sundsvall.

Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Både jag och Jimmie är EU-kritiker, men vi har numera helt olika uppfattning om huruvida Sverige ska kvarstå som medlem eller lämna unionen. Jag tror att ett samtal om detta skulle vara välkommet av alla EU-kritiker som funderar på om de ska rösta på Alternativ för Sverige eller Sverigedemokraterna.

– Vi har torgmötestillstånd så det är inga praktiska problem att anordna debatten. Jag för gärna samtal med Jimmie och hans stab så att vi kan komma överens om ett upplägg som känns rättvist och konstruktivt.

– Jag tror att det är många frågor som behöver få svar. Hur ska vi göra för att få igång debatten om EU här hemma i Sverige? Hur ser vi på Salvinis nya initiativ att bilda en stor nationalistisk grupp? Vilken inställning har vi till Ungern? Kan EU verkligen reformeras inifrån eller är en Swexit den enda lösningen? Kan AfS och SD arbeta gemensamt i Europaparlamentet även om vi tillhör olika grupper? Detta och mycket annat skulle jag och Jimmie kunna diskutera, både i Umeå och i Sundsvall.

För mer information,press@alternativforsverige.se