Stark tillströmning av nya aktivister efter utspel av Jimmie Åkesson.

Under försommaren öppnade Alternativ för Sverige upp för aktivister att anmäla sig till valrörelsearbetet. Målet var att ha 1000 aktivister på valdagen den 9 september. Idag den 17 juli, nästan åtta veckor före valdagen, uppnåddes målet.

- Jag var övertygad om att vi skulle uppnå målet, men att vi lyckades klara det så här snabbt beror framför allt på två anledningar: dels partiets Almedalsvecka då vi nådde ut till över en miljon människor på sociala medier, dels Jimmie Åkessons uttalande i SvD om att “Ingen som har bott i Sverige kommer tvingas återvända”, vilket gjorde det tydligt för alla att Sverigedemokraterna saknar återvandringspolitik. Det ledde till att många sverigedemokrater tog steget över till Alternativ för Sverige, säger partiledare Gustav Kasselstrand.

- Den enorma tillströmningen av frivilliga aktivister till Alternativ för Sverige bådar gott inför valrörelsen. Aktivisterna är valrörelseorganisationens ryggrad; de bedriver ovärderlig kampanjverksamhet och delar ut flera miljoner valsedlar i tusentals vallokaler på valdagen. Tack vare dessa ideellt arbetande eldsjälar har vi nu en stark organisation i samtliga 29 valkretsar.

- Nu hoppas jag att ytterligare flera hundra aktivister anmäler sig fram till valdagen vilket ytterligare ökar våra chanser att komma in i riksdagen - med god marginal.

För mer information,
press@alternativforsverige.se