Bild på Mikael Jansson, riksdagsledamot
Foto: Sveriges riksdag

Riksdagsledamot Mikael Jansson meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Mikael Jansson bor i Askim i Göteborg och har fram tills nu varit Sverigedemokraternas försvarspolitiske talesperson och ordinarie ledamot i riksdagens försvarsutskott.

Från 1995 till 2005 var han partiledare för Sverigedemokraterna. Han har varit riksdagsledamot för Sverigedemokraterna sedan partiets riksdagsinträde 2010. Under flera år var han distriktsordförande för SD Göteborg.

Mikael Jansson kommenterar sin övergång till Alternativ för Sverige:

Efter 25 år i Sverigedemokraterna lämnar jag partiet och går över till Alternativ för Sverige. Mitt arbete för Sverige fortsätter nu i oförminskad takt. Jag kommer att ge mitt yttersta för att Alternativ för Sverige ska ta plats i riksdagen.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar Mikael Janssons övergång:

Jag har känt Mikael Jansson och arbetat med honom sedan jag engagerade mig som aktivist i Sverigedemokraterna inför valet 2006. Jag är stolt över att få välkomna honom till Alternativ för Sverige och återigen bli partikollegor. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Mikael för Sverige och det svenska folkets intressen.

Mikael Jansson kommer att behålla sin plats i försvarsutskottet och företräda Alternativ för Sverige.

För mer information,
press@alternativforsverige.se