Olle Felten
Foto: Sveriges riksdag

Riksdagsledamot Olle Felten meddelar idag att han med omedelbar verkan lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

Felten bor i Lindö i Norrköping och är egenföretagare i IT-branschen. Han har tidigare haft förtroendeuppdrag i Moderaterna, bland annat som ledamot av kommunstyrelsen i Vadstena. Olle Felten blev medlem i Sverigedemokraterna 2012 och har innehaft flera förtroendeuppdrag i partiet, däribland partirevisor.

Olle Felten är ordinarie ledamot i skatteutskottet, ersättare i närings- och konstitutionsutskottet, samt ledamot av riksbanksfullmäktige. Olle Felten kommer att behålla sina uppdrag och företräda Alternativ för Sverige.

Olle Felten kommenterar sin övergång till Alternativ för Sverige:

Jag har under en längre tid känt att Sverigedemokraternas ledning inte har haft förmågan att hantera de interna problem som driver partiet åt fel håll. Jag har på olika sätt, till exempel som partirevisor, försökt att få upp ledningens ögon för vad som behöver göras, men det har bara resulterat i att man vänt sig emot mig istället för att ta itu med många av de problem som finns.

Att jag inte finns med på valberedningens 60-lista ser jag som ett uttryck för att man premierar ryggkliande framför seriöst motiverade förbättringsförslag och då är det nog lika bra att våra vägar skiljs åt.

Jag ser Alternativ för Sverige till stor del som en motreaktion på den negativa partikulturen i Sverigedemokraterna. Alternativ för Sverige har ett driv som man blir lycklig av att se och jag ser fram emot att göra vad jag kan för att partiet ska ta plats i riksdagen i höstens val.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar Olle Feltens övergång:

Alternativ för Sverige har nu fått sitt första riksdagsmandat. Med den breda parlamentariska erfarenhet som Olle Felten har från skatteutskottet och riksbanksfullmäktige kommer han att bli en stor tillgång för Alternativ för Sverige.

Alternativ för Sverige har nu en viktig plattform i Sveriges riksdag vilket ger oss ökade möjligheter att nå ut med vår politik.

För mer information,
press@alternativforsverige.se