Det har gått fyra år sedan Sveriges statsminister, moderaternas partiledare och massinvandringens främste förespråkare Fredrik Reinfeldt kastade in handduken. Hans sista politiska drag blev uppmaningen till det svenska folket att “öppna sina hjärtan”. En politik som körde såväl Sverige som Moderaterna i botten. 

Att Sverige går att rädda vet vi, men frågan är om inte Moderaterna är bortom räddning efter de senaste årens haverier.
 
Under den här mandatperioden har de krisande Moderaterna för syns skull genomfört två partiledarbyten, men ingen, allra minst Ulf Kristersson, vet hur man ska få skutan på rätt köl. Nödlösningen har blivit att inte tala om det förflutna eftersom man inte vill associeras med Reinfeldt och hans invandringspolitik, och heller inte tala om framtiden eftersom praktiserandet av de egna idéerna orsakat de problem Sverige lider av idag. Istället har ett lågmält och bekymrat konstaterande av utmaningar blivit taktiken för ett parti utan visioner och självförtroende. 

Hälften av väljarna gråter och andra hälften skrattar när “öppna era hjärtan” nämns, samtidigt som de strömmat över till främst Sverigedemokraterna och numera även till Alternativ för Sverige.
 
Det vi måste fråga oss nu är var Moderaterna står idag (om någonstans). Alla i Moderaternas nuvarande partiledning höll med Reinfeldt om massinvandringspolitiken under hela hans tid som statsminister. Inte ett kritiskt ord yppades av Ulf Kristersson i denna för svenska folkets framtid avgörande fråga. På nittiotalet förespråkade Kristersson helt öppna gränser för Sverige. Han och Moderaterna har helt enkelt noll och ingen trovärdighet när det kommer till invandringspolitiken. 

De har utvecklats till ett principlöst parti som inte tycker något utan bara försöker säga det de tror att väljarna vill höra. När du minst anar det kommer de återigen att be oss “öppna våra hjärtan”. Naturligtvis genomskådar allt fler väljare Moderaternas omvändelse under galgen och låter sig därför inte köpas tillbaka.

I och med lanseringen av Alternativ för Sverige finns nu ett parti som både vill och kan hantera invandrings- och återvandringspolitiken och som även på allvar vågar gå i opposition, inte bara mot Socialdemokraterna, utan i lika hög grad mot Moderaterna. Vi ställer alla etablerade partier till svars för vad de har gjort med Sverige. Du som varit trogen väljare till Moderaterna eller något annat gammelparti: de har svikit dig gång på gång. Nu är det hög tid att du sviker ditt gamla parti. Det gör du bäst genom att rösta in Alternativ för Sverige i riksdagen den 9 september. 


Gustav Kasselstrand
Partiledare

Joakim Isheden
Riksdagskandidat