Uppdatering 30 augusti: UF Linköping ställde in evenemanget efter hot och påtryckningar. Läs mer här.

 

I höst föreläser Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand för studenter på Linköpings universitet. Föreläsningen anordnas av Utrikespolitiska föreningen.

Ämnet för föreläsningen är Europeiska Unionen och varför ett svenskt EU-utträde (“Swexit”) behövs. Efter föreläsningen öppnas det upp för frågor.

Datum: Tisdag den 1 oktober
Tid: 17:30

Gustav Kasselstrand kommenterar:

– EU-kritiken har historiskt varit mycket stark i vårt land, men hos samtliga riksdagspartier råder numera konsensus om att Sverige ska vara EU-medlem. Därför finns inte längre någon debatt om problemen med EU, vilket är ett svek. Maktförskjutningen från Sverige till Bryssel och den ständigt ökande kostnaden gör att frågan borde vara högst upp på den politiska dagordningen.

– Den som lyfter blicken inser att det just nu sker avgörande förändringar i Europa. Tre år efter folkomröstningen i Storbritannien ser Brexit ut att äntligen verkställas. Över hela Europa skördar EU-kritiska partier stora framgångar. Det är hög tid att utträdesfrågan aktualiseras även i Sverige. Därför ser jag fram emot att föreläsa för UF Linköping om varför jag vill att Sverige lämnar EU.

Evenemanget är öppet för medlemmar i UF Linköping. Den som önskar närvara som åhörare men inte är medlem kan söka medlemskap i föreningen på plats innan föreläsningen börjar. Medlemskapet kostar 50 kronor för ett år och är öppet för alla åldrar.

Föreläsningen livesänds inte, men filmas och läggs upp på sociala medier i efterhand.

Alternativ för Sverige bildades i mars 2018. I riksdagsvalet samma år fick partiet drygt 20 000 röster, motsvarande 0,31 procent. I årets EU-val ökade partiet till 0,46 procent. Läs mer här.

För mer information,

press@alternativforsverige.se