Ett 50-tal aktivister från Stockholms stad och län träffades onsdag den 29 januari för att lyssna på Lennart Matikainen och för att hämta med sig det nya flygbladet “Sverige har problem – Vi har lösningar” som fanns i tusentals exemplar. Många aktivister stannade kvar länge för att knyta kontakter, fika samt prata med varandra om hur vårens flygbladsutdelningar ska organiseras.

Lennart Matikainen är känd som relationscoach, föreläsare och opinionsbildare. 2016 ledde han TV4-programmet Skilsmässohotellet. 2018 valde han att gå med i Alternativ för Sverige. Han kandiderade till riksdagen samma år och 2019 till Europaparlamentet, och blev i båda valen en av partiets mest kryssade kandidater. 

Lennart föreläste för aktivisterna under temat “Ensam ÄR stark, men tillsammans är VI oslagbara”. Han talade om människans kapacitet och hur mycket man kan klara av och förändra själv. 

– Det var en mycket rolig föreläsning och folk skrattade högt stundtals. Vi fick även lära oss att andas rätt för att minska stressen. Lennart talade även om varför han gått med i AfS och vikten av att vi lär känna varandra, hjälper varandra och träffas, berättar kretsansvariga Yvonne Lindholm.

–  Jag vill också rikta ett stort tack till alla som kom och förgyllde denna afton, säger Yvonne Lindholm.