Så röstar du på AfS

OBS! Det går inte längre att beställa valsedlar pga att de inte längre hinner komma fram innan valet!

Men våra aktivister delar ut valsedlar i princip i alla vallokaler. Skulle det inte finnas en valsedel för Alternativ för Sverige så kan du skriva “Alternativ för Sverige” på en blank valsedel. Mer information nedan:

Frågor och svar:

Ställer Alternativ för Sverige upp i kommun- och landstingsvalet?

Nej. Alternativ för Sverige ställer enbart upp i riksdagsvalet. Du kan alltså inte rösta på Alternativ för Sverige till kommun- och landstingsvalet.

Om det inte finns valsedlar från Alternativ för Sverige i min vallokal, kan jag inte rösta då?

Jo det kan du, och det är enkelt. Du tar en blank valsedel och skriver Alternativ för Sverige på den. Det spelar ingen roll hur du skriver det, så länge det är tydligt att du menar Alternativ för Sverige.

Stavning eller små och stora bokstäver spelar alltså ingen roll. Däremot får du inte skriva förkortningen AfS, då den valsedeln troligen räknas som ogiltig!

Hur röstar jag på Alternativ för Sverige med en blank valsedel?

Du skriver Alternativ för Sverige på den blanka valsedeln. Små stavfel, liten eller stor bokstav etc spelar ingen roll. Det viktiga är att det inte finns risk för sammanblandning med något annat registrerat parti till riksdagen.

Det viktiga är att du använder partinamnet Alternativ för Sverige, och inte skriver AfS!

Jag har beställt valsedlar men ännu inte fått några. När kommer de?

Vi skickar löpande ut valsedlar, och efterfrågan är stor. Vi försöker att skicka ut minst två gånger i veckan, så har du inte fått dina valsedlar inom en vecka, kontakta oss på info@alternativforsverige.se!

Spelar det någon roll om jag röstar på valdagen eller förtidsröstar?

Nej, det spelar ingen som helst roll.

Kommer det finnas valsedlar utlagda i vallokalerna?

Alternativ för Sverige har över 1 000 aktivister som kommer dela ut valsedlar. Skulle det inte finnas valsedlar i just din vallokal går det alltid bra att skriva Alternativ för Sverige på en blank valsedel.

Vill du vara på den säkra sidan och vill ha en färdigtryckt valsedel så går det att beställa våra valsedlar gratis här!

Jag bor i utlandet, hur gör jag för att rösta på Alternativ för Sverige?

Röstningen utomlands går till precis som i Sverige. Du kan alltså antingen skriva Alternativ för Sverige på en blank valsedel, eller beställa en gratis här!