YouTube valde under måndagskvällen att ta bort ett videoklipp som Alternativ för Sverige laddat upp tidigare under dagen, där partiledare Gustav Kasselstrand talade om helgens terrordåd i Paris där en 29-årig man miste livet och flera skadades. Kasselstrand föreslog att Sverige ska dra in medborgarskapen från, och köra ut, de tusentals islamister som enligt Säpo befinner sig i landet.

Filmen fick på bara några timmar tusentals visningar. Därefter tog YouTube bort filmen med hänvisning till att den utgjorde “hets mot folkgrupp”. YouTube hotar även att stänga ned Alternativ för Sveriges konto helt och hållet framöver.

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Jag ser YouTubes censur och anklagelser om “hets mot folkgrupp” som en ren kvalitetsstämpel av mitt budskap. Det är ändå problematiskt att jag som partiledare för ett snabbt växande parti i Sverige inte tillåts föra ut mina åsikter på sociala medier. Det är inte första gången jag censureras. Min podcast Den kokta grodan blev förra året nedstängd från Soundcloud på godtyckliga grunder.

– Alternativ för Sverige är idag det enda parti som ser den tilltagande censuren som ett mycket stort problem och som föreslår konkreta lösningar. I en tid när samtliga riksdagspartier öppnar upp för censur och förbud krävs ett frihetligt alternativ. Hets mot folkgrupp-lagstiftningen är inget annat än tankebrott och bör avskaffas omedelbart. De sociala mediejättarnas monopol ger privata företag kontrollen över yttrandefriheten i sociala medier, en plattform som är så viktig att den kan ses som vår tids motsvarighet till det antika forumet. 

– Förvägras man rätten att synas på sociala medier finns inte heller några jämförbara alternativ – det existerar ett naturligt monopol. Vi anser därför att YouTube och andra sociala mediejättar med monopolställning ska betraktas som allmännyttiga företag och regleras på det sättet. Vi behöver en yttrandefrihetslag på internet där de stora sociala medieföretagen förhindras från att stänga ned användarkonton på grund av deras åsikter. Vänsterextremisternas hot och påtryckningar mot sociala medieföretag skulle i en handvändning bli helt uddlösa.

Allmännyttiga företag är privata eller offentliga företag som utför funktioner centrala för vårt samhälle. De är i regel naturliga monopol och har inte rätt att neka någon sina tjänster. Exempelvis kan vatten- och elbolag inte neka dig deras tjänster bara för att de inte uppskattar dina åsikter.

Filmen ligger fortfarande kvar på facebook, twitter samt är upplagd på Vimeo.

Kasselstrands tal i sin helhet:

– I helgen drabbades Europa av ännu ett terrordåd, den här gången i centrala Paris då en muslim gick lös med kniv och kallblodigt högg ned flera människor varav en avled och flera skadades.

– Det här räknas som ett förhållandevis litet terrordåd i mångkulturens Europa och de flesta politiker och journalister har redan glömt bort det. De som inte glömmer bort det här är naturligtvis offrets anhöriga och vänner som får leva sina liv i livslång sorg.

– Enligt Säpo finns det idag tusentals islamister i Sverige – för några år sedan var den siffran några hundra. Vi har alltså sett en explosionsartad ökning.

– I Frankrike har situationen spårat ur så mycket att man patrullerar gatorna med tusentals soldater. Men det här, det är lösningar som inte fungerar. Det är verkningslöst. Och även i Sverige har man pratat väldigt mycket, men agerat väldigt, väldigt lite.

– Jag vågar föreslå den enda lösning som fungerar, nämligen: dra in medborgarskapet och kör ut dem!

För mer information,
press@alternativforsverige.se