hemsenaste nyttAlternativ...
Publicerad 25 mars 2020

Alternativ för Sverige skänkte andningsskydd till personal på coronasmittat äldreboende

""

För en vecka sedan fick Alternativ för Sverige en gratis donation med andningsskydd. Partiet satte även upp en krishjälp. Snabbt inkom tips från en privatperson om ett äldreboende med stort behov, Mälarbackens vård- och omsorgsboende i Bromma. Efter samtal mellan Gustav Kasselstrand och personal på äldreboendet överlämnades andningsskydden dagen därpå.

Tipset kom in till Alternativ för Sverige nästan omedelbart efter att krishjälpen presenterades.

“Jag tycker det här initiativet är väldigt bra och undrar varför inte kommun och andra myndigheter har gjort detta mycket tidigare”, skrev en person till partiets krishjälp. Han förklarade att han är anhörig till en kvinna som bor på äldreboendet.

Partiledare Gustav Kasselstrand berättar:

– Jag ringde upp äldreboendet och berättade att Alternativ för Sverige har andningsskydd som vi vill skänka. De berättade att de är i behov av just detta, eftersom de har ett antal coronasmittade bland de boende vilket gör att behovet av skyddsutrustning är stort hos personalen. De var väldigt tacksamma, och vi var glada att kunna göra en insats.

Dagen därpå, i fredags, begav sig frivilliga aktivister till äldreboendet för att möta upp ansvarig personal på plats och lämna över skydden.

– Vi var tre aktivister som åkte ut. Allting gick smidigt och personalen tog tacksamt emot maskerna, berättar en av de som var på plats.

För mer information,
krishjalp@alternativforsverige.se