hemsenaste nyttFILM: Växj...
Publicerad 29 maj 2024

FILM: Växjöpolis trakasserar Alternativ för Sverige

🎬 POLIS I VÄXJÖ TRAKASSERAR ALTERNATIV FÖR SVERIGE

‼️ Genom åren har Växjöpolisen satt i system att trakassera Alternativ för Sverige. Det har skett i form av polisanmälningar riktade mot partiets företrädare och genom att förvägra oss rätten att hålla torgmöten på samma villkor som andra partier.

🤬 Trakasserierna har riktats från samtliga nivåer – till och med från enskilda poliser …

🤝 Alternativ för Sverige har genom åren försökt ha bästa möjliga relation med polisen i Växjö, och vi har givit dem flera chanser trots att vi systematiskt motarbetats. Därför lade vi aldrig ut denna film, som är från 2021. 

➡️ Men nu har vi fått nog, efter Växjöpolisens oacceptabla beteende mot oss i EU-valrörelsen där poliskommissarien Ola Severinsson saboterade vår grundlagsskyddade rätt till torgmöte. Polisinsatschefen valde dessutom att polisanmäla Gustav Kasselstrand. Därför visar vi nu skandalfilmen från 2021 som avslöjar hur illa ställt det är inom Växjöpolisen.

Vad var det som hände? Flera partimedlemmar hade ställt upp med banderollen “Återvandring nu!” på en vägbro, varpå två poliser kom dit. 

🤬 Särskilt otrevlig var en polis av arabisk härkomst. När partimedlemmen Gustav Pettersson fullt lagligt dokumenterade trakasserierna på film, fick polisen ett vansinnesutbrott och tvingar Pettersson att lämna platsen för att han “stör ingripandet”.

🚓 I själva verket var det inget ingripande från polisen, ingen anmälan upprättades, inget brott hade skett, de var endast där för att utöva sina politiska förföljelser mot Alternativ för Sverige. De lämnade sedan platsen.

🇸🇪 Stoppa den politiska diskrimineringen. Städa ut alla politiska aktivister inom Växjöpolisen!

➡️ Vill du ge ditt stöd till Alternativ för Sverige? Vill du stå på vår sida mot Växjöpolisens maktmissbruk? Rösta på oss i EU-valet!