hem â€ș senaste nytt â€ș Gustav Kas...
Publicerad 24 maj 2024

Gustav Kasselstrand förtidsröstar i VÀxjö

đŸ—łïž PRESSMEDDELANDE: Gustav Kasselstrand förtidsröstar i VĂ€xjö idag

â„č Idag fredag den 24 maj kommer Alternativ för Sveriges Swexit-turnĂ© till Vattentorget i VĂ€xjö klockan 16:00. Efter genomfört torgmöte, omkring klockan 17:30, kommer Gustav Kasselstrand att förtidsrösta i VĂ€xjö kommunhus.

Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Jag Ă€r egentligen en anhĂ€ngare av valdagsröstning, dĂ„ jag anser att valet ska avgöras först nĂ€r valrörelsens debatter Ă€r över. I riksdagsvalet 2022 röstade jag dĂ€rför pĂ„ valdagen, men den hĂ€r gĂ„ngen förtidsröstar jag. Varför? Det Ă€r ett sĂ€tt för mig att försöka öka valdeltagandet hos vĂ„ra egna sympatisörer: vi vet tyvĂ€rr att valdeltagandet Ă€r som allra lĂ€gst hos EU-motstĂ„ndare. Men om dessa istĂ€llet gĂ„r och röstar, ökar chansen att Alternativ för Sverige nĂ„r en viktig framgĂ„ng. Förtidsröstning Ă€r att rekommendera för den som annars Ă€r osĂ€ker pĂ„ om han eller hon kommer att gĂ„ till valurnan pĂ„ valdagen.

Kasselstrand lyfter fram en fördel med förtidsröstningen till skillnad frÄn valdagsröstningen.

– Genom att jag röstar i VĂ€xjö idag nĂ€r jag besöker staden pĂ„ min turnĂ©, visar jag ocksĂ„ att man kan förtidsrösta i vilken förtidsröstningslokal som helst i landet. Det rĂ€cker med att man tar med sig röstkort och ID. Om man inte hittar vĂ„r valsedel, tar man bara en blank valsedel och skriver Alternativ för Sverige pĂ„ den.

Röstar pÄ kommunhuset efter genomfört torgmöte.