Gustav Kasselstrand och Mikael Jansson. Foto: Alternativ för Sverige (för högupplöst pressbild, klicka här)

Alternativ för Sverige presenterar idag listan inför det kommande EU-valet. Partiet ställer upp med tio kandidater. Listan toppas av partiledare Gustav Kasselstrand, följd av Sverigedemokraternas tidigare partiledare Mikael Jansson. Partiet går till val på att Sverige ska lämna EU.

Gustav Kasselstrand kommenterar:​

– Det finns miljoner svenskar som vill att Sverige ska lämna EU. Ändå finns inte ett enda riksdagsparti – och inte en enda svensk Europaparlamentariker – som företräder dem. Det visar på vilken avgrundsdjup klyfta som finns mellan svenska folket och politikerna. Jag kandiderar med ambitionen att konfrontera och avslöja EU-pamparna i deras eget maktcentrum. 

Mikael Jansson kommenterar:

– Det behövs ett parti som driver frågan om ett svenskt EU-utträde. När debatten är så likriktad som den är idag, är det viktigare än någonsin att ta strid för Swexit. Om vi inte gör det, kommer maktförskjutningen och pengarullningen till Bryssel bara att fortsätta, och det i tysthet. 

Gustav Kasselstrand säger att partiet kommer att söka samarbete med nationalistpartierna i ENF-gruppen:

– Vi är inte bara det enda svenska parti som går till val på EU-utträde. Vi är också det enda svenska parti som vill söka samarbete med de ledande europeiska nationalistpartierna i ENF-gruppen.

Mer information om partiets EU-valrörelse presenteras i samband med kickoffen i Köpenhamn den 16 mars.

Hela listan ​hittar ni här.

För mer information, kontakta:
press@alternativforsverige.se