hemsenaste nyttGustav Kas...
Publicerad 27 januari 2024

Gustav Kasselstrand talade i Budapest – läs talet här

Idag medverkade partiledare Gustav Kasselstrand på ungerska Mi Hazánks kongress, tillsammans med företrädare från tyska Alternative für Deutschland, bulgariska Vazrazhdane och nederländska Forum voor Democratie.

Samtliga inbjudna gäster höll tal på sitt modersmål vilket översattes till ungerska.

I väntan på att talen kommer upp senare på sociala medier, offentliggör vi Gustav Kasselstrands tal i text.

Talet mötes av stora applåder av kongressen.

Kära ungerska vänner,

Jag heter Gustav Kasselstrand och jag är partiledare för Alternativ för Sverige. Jag vill börja med att rikta ett stort tack för äran att få närvara på er kongress. Att få samlas med likasinnade människor, inte bara från Ungern utan från hela Europa, ger oss hopp och styrka i vår gemensamma kamp för våra länder och vår civilisation.

För 20 år sedan blev jag medlem av Sverigedemokraterna, då ett mycket litet parti. Jag kämpade för partiet i många år, och fick uppleva när de tog plats i vårt parlament – riksdagen. Men jag fick tyvärr se hur makten gradvis försvagade det parti jag arbetat så hårt för. Partiet anpassade sig till etablissemanget, medan jag stod fast vid mina åsikter. Därför blev jag också utesluten, tillsammans med ungdomsförbundets 5000 medlemmar, i vad som kan liknas vid ett försök till offentlig politisk avrättning.

Nästan alla trodde att det var slutet. Men för mig var det en ny början. De hade inte lyckats döda min kraft eller min övertygelse, snarare tvärtom. För det som inte dödar, gör dig starkare.

År 2018 bildade jag Alternativ för Sverige. Vi är fortfarande ett litet parti, men ett av de största utanför riksdagen, och vi är övertygade om att vår tid kommer. Detta är de svenska makthavarnas stora skräck: ett parti som inte låter sig korrumperas eller förödmjukas, ett parti som endast företräder det svenska folkets intressen, ett parti som vågar presentera ett riktigt alternativ till deras skruvade idéer som resulterat i ett havererat samhällsbygge. 

Vi vill få tillbaka det gamla Sverige – det Sverige som var homogent, självständigt och neutralt. 

Därför ska den massiva invandringen stoppas och ersättas med återvandring. 

Därför ska vi ta oss ur EU:s tvångströja och etablera ett mellanstatligt europeiskt samarbete på frivillig grund.

Och därför ska vi stå utanför Nato och försvara vår militära alliansfrihet. Sverige ska vara neutralt, inte en marionettdocka åt USA.

För två år sedan blev det regeringsskifte. Mitt förra parti har nu blivit stödparti till den nya regeringen. De fick höga positioner och avgörande inflytande i ett samarbete med de partier som systematiskt förrått det svenska folket och destabiliserat vårt samhälle. De lovade ett “paradigmskifte”, men politiskt märks ingen förändring, alls. Det känns ledsamt att se hur mitt gamla parti blivit som de andra, men mitt i allt känns det också hoppfullt: för nu finns Alternativ för Sverige, ett parti man verkligen kan lita på.

För allt fler svenskar är det nu tydligt att det inte spelar någon roll om Sverige har en regering som leds av center-vänster eller center-höger. Resultatet är nästan detsamma. Mer globalism, mindre folkstyre. 

Om mitt land nu dras in i Nato, är det inte som ett uttryck av det svenska folkets vilja. Folket blev aldrig tillfrågat, varken om ansökan, om de många eftergifterna till Turkiet, eller om de ockupationsliknande avtal som vår regering skrivit under med USA och som innebär att amerikanska styrkor ska etableras i vårt land – och på sikt kanske även amerikanska kärnvapen. Den riksdag och regering som ansökte om Natomedlemskap, hade kandiderat och blivit valda med löftet att inte göra just det. När de sedan bröt sitt löfte, skedde det helt utan debatt och folkomröstning. 

Detta totala förakt mot medborgarna uppvisas inte bara i Natofrågan, utan i alla andra frågor som flyttar makt från medborgarna till global nivå – oavsett om det är EU:s migrationspakt, WHO:s pandemifördrag eller FN:s internationella klimatavtal. Alla med det verkliga syftet att en liten elit av politiker, multinationella storföretag, lobbyister och byråkrater vill att deras makt och politiska agenda ska göras oberoende från den vilja som folket uttrycker i nationella val. 

Men de kommer inte att vinna denna strid. Kraften i de europeiska folkens uppvaknande är så oändligt mycket starkare än de någonsin kan föreställa sig. Sanna mina ord, vår tid kommer. Sanningen segrar alltid över lögnen, det goda över det onda, kärleken över hatet. 

Därför vill jag tacka Mi Hazánk för det europeiska samarbete ni tog initiativ till här i Budapest förra året, och som vi nu fördjupar. Vår kamp för nationell självständighet och överlevnad utkämpar vi inte ensamma, utan tillsammans. 

Länge leve de fria nationernas Europa! Tack!