hemsenaste nyttRiksdagsledamoten Roger Richthoff går med i Alternativ för Sverige
Publicerad 2022 cuoŋománnu 26

Riksdagsledamoten Roger Richthoff går med i Alternativ för Sverige

Riksdagsledamoten Roger Richthoff går över till Alternativ för Sverige. Nyheten meddelades först av Sveriges Radio Ekot på torsdagen och har sedan dess fått stor uppmärksamhet även i andra medier. 

Roger Richthoff lämnade Sverigedemokraterna tidigare i år och sitter som politiskt oberoende ledamot i Sveriges riksdag. Nu aviserar han att kan kommer att söka medlemskap i Alternativ för Sverige och bistå partiet.

”Jag kommer att bli medlem och behöver de min hjälp i olika frågor, så ställer jag gärna upp för det partiet”, säger han till Ekot, och spår att partiet kommer att göra ett mycket starkt val. “Jag tror att de har en reell chans”.

Som främsta skäl till övergången anger han att Alternativ för Sverige står fast vid positionen att Sverige inte ska ansluta sig till Nato.  (Läs mer: Samnytt)

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar övergången:

”Jag är stolt över att välkomna Roger Richthoff till Alternativ för Sverige. Han har gjort sig känd som en mycket kompetent och hårt arbetande riksdagsledamot, med stort hjärta för Sverige. I försvarsutskottet har han drivit på för ett starkt svenskt försvar och att Sverige inte ska gå med i Nato. Vi står fast vid vårt Nato-motstånd, och det är därför naturligt att Roger går över till oss nu när SD svängt i den och många andra frågor.

Han har dessutom varit en av de mest profilerade och omtyckta SD-företrädarna. Därför är jag övertygad om att många sverigedemokratiska väljare nu följer honom till Alternativ för Sverige.”

Roger Richthoff kommer att medverka på flera AfS-evenemang under valrörelsen.

Alternativ för Sverige får nu tillgång till Sveriges riksdag genom Roger Richthoff, som kan bjuda in partiets företrädare som gäster.

För mer information,

press@alternativforsverige.se