Valsedelsfonden

För att kunna täcka alla valsedelsrelaterade kostnader behöver vi samla in 250,000 kronor.
100 %
250 000 kr av 250 000 kr insamlade

Med ditt stöd kan vi utmana etablissemanget – Bidra till valsedelsfonden!

Alternativ för Sverige har sedan vi bildades kämpat för svensk självständighet. Det handlar om svenska folkets rätt att vara herrar i eget hus. Vi ska inte styras av EU-pampar i Bryssel!

Under det halva decennium vi funnits har vi alltid lutat oss på stödet från våra sympatisörer. Vi får inga statliga bidrag som de andra partierna, utan är helt beroende av medlemsinstäkter och donationer.

Detta har möjliggjort för oss att genomföra fyra omfattande valrörelser.

Nu förbereder vi inför ett viktigt EU-val. Vår målsättning är att bilda opinion för svensk självständighet och därmed ett EU-utträde – en linje som vi är ensamma om att driva. 

Vi är övertygade om att det finns möjlighet för Alternativ för Sverige att göra ett starkt val – men om det ska vara möjligt behöver vi ditt stöd!

Valsystemet diskriminerar uppstickarpartier

Sveriges valsystem är utformat för att göra det så svårt som möjligt för små partier att kandidera och nå framgångar i val. Systemet har i åratal fått kritik av internationella valobservatörer och nationellt av Valmyndigheten, men de etablerade partierna vägrar att ändra det.

Ett av de största hindren för små partier är att vi både måste köpa in och distribuera våra egna valsedlar. Det handlar om miljoner valsedlar som ska fördelas över tusentals vallokaler under en begränsad tid. De stora partierna har självklart sett till att de inte omfattas av samma regler, utan får hjälp såväl finansiellt som logistiskt. Det offentliga betalar deras valsedlar och ser till att dessa distribueras till samtliga vallokaler.

Vad behöver vi?

Vi uppskattar att vi till EU-valet kommer att behöva ungefär tre miljoner valsedlar. Det kan se mycket ut vid första anblick, men om man sätter sig in i systemet förstår man varför det är helt nödvändigt.

I EU-valet kommer det att finnas över 9 000 vallokaler. Varje sådan lokal måste få valsedlar så att det räcker för både röster, svinn och eventuella stölder. Dessutom bladas valsedlar i partiets speciellt framtagna kampanjfolder som delas ut i hundratusentals exemplar av våra medlemmar.

För att kunna täcka våra valsedelsrelaterade kostnader behöver vi samla in 250 000 kronor.  

Exempel:

En donation på 200 kr räcker för att bekosta inköp av 3 000 valsedlar, vilket i sin tur räcker för att täcka ett drygt tjugotal lokaler. Varje donation gör skillnad!

Så kan du donera

Kort

Laddar ...

Swish

Swisha till
123 483 20 69
eller skanna QR-koden nedan för att ge ditt bidrag.

Banköverföring

Sätt över ditt bidrag till Bankgiro:
5224-9331
Internationellt:
  • IBAN: SE1450000000051081041781
  • BIC: ESSESESS
  • Adress: 106 40 Stockholm