Efter massiva protester på nätet mot Youtubes beslut att stänga ned Alternativ för Sveriges officiella youtube-kanal har företaget nu backat och hävt nedstängningen. Detta bara en dag efter att den “permanenta” nedstängningen trädde i kraft.

Det var efter att Alternativ för Sverige laddat upp ett klipp på ett nyhetsankare i SVT med uppmaningen “Nyhetsankare ska kunna tala FLYTANDE SVENSKA!” som Youtube valde att stänga ned partiets konto. Detta eftersom Youtube ansåg uppmaningen om att nyhetsankare i Sverige bör kunna tala flytande svenska ansågs utgöra “hets mot folkgrupp” och därför bröt mot Youtubes “gemenskapsregler”.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar:

– Det här är en seger för yttrandefriheten och en förlust för våra motståndare. Youtube tvingades backa efter de massiva folkliga protester som riktades mot företaget. Vi har visat att folket inte tolererar politisk censur på sociala medier

– Stort tack till alla er som stått upp för yttrandefriheten och öppet kritiserat Youtubes agerande! Tack också till alternativmedia som till skillnad från etablissemangsmedia rapporterade om händelsen!

För mer information,

press@alternativforsverige.se