hemsenaste nytt2024 års m...
Publicerad 1 december 2023

2024 års medlemskort

Alternativ för Sveriges medlemskort är en återkommande källa till glädje och spänning, för medlemmar likväl som partistyrelse. Alla medlemmar får varje år ett nytt medlemskort, och många är de medlemmar som samlar och är stolta över sin kompletta uppsättning. Ju äldre medlemskort, desto större prestige!

Från och med oktober varje år så blir den som tecknar medlemskap även medlem för nästkommande år, och får därmed även nästa års medlemskort. Vill du bli medlem? Klicka här!

Tidigare medlemskort

2018, när vi var nybildade, hade vi det självklara och enkla motivet i form av vår partisymbol på vit bakgrund.

2019 hade vi en bild på vår legendariska valfinal i Kungsträdgården. Sedan dess har vi årligen haft motiv som anknyter till nationens kultur eller historia.

2020 hade vi skeppssättningen Ale stenar på Österlen; ett fascinerande monument från Vendeltiden som i över tusen år fascinerat betraktarna. 

2021, när det var kyrkoval, hade vi Gamla Uppsala högar som motiv, med de imponerande vikingatida gravhögarna i förgrunden och Gamla Uppsala kyrka i bakgrunden. Ett motiv som fångar såväl vårt vikingaarv med sin asatro, och den svenska kyrkans betydelse i vår historia. 

2022 uppmärksammade vi Sveriges första riksdag som hölls i Arboga 1435. Motivet var Arboga och en staty av Engelbrekt Engelbrektsson – frihetskämpen som slogs för svenskt självbestämmande och mot utländskt fogdevälde. En kamp som fortsätter i dag i form av motståndet mot EU.

2023 firade Sverige 500 år som nationalstat räknat från Gustav Vasas intåg i Stockholm 1523. Medlemskortet pryddes av Carl Larssons kända fresk med samma namn, som hänger på Nationalmuseum i Stockholm.

2024 års medlemskort

Årets medlemskort har ett kraftigt självständighetstema. Det anknyter både till nästa års EU-val, där Alternativ för Sverige är det enda partiet för svenskt oberoende genom ett EU-utträde – en Swexit!

Men det finns även paralleller till den farsartade Nato-processen, Sveriges krumbuktande och pudlande inför muslimska länder i mellanöstern och våra ständiga eftergifter och förnedringar. 

Motivet på årets kort hämtar sin inspiration från Vilhelm Mobergs klassiska roman Rid i natt från 1941. Omslaget pryds av silhuetten av en svensk odalbonde som i natten rider för att sprida ordet – budkavlen – till nästa by om att bönderna måste stå samlade mot utländskt fögderi och förmynderi.

Boken ses av många som en kommentar på den svenska eftergiftspolitiken mot Tyskland under kriget, där Sverige tillät permittenttrafiken för tyska trupper i det ockuperade Norge. Den kretsar kring den stolte svedjebonden Ragnar, som vilar tryggt förvissad om sin uråldriga och hävdvunna rätt till sin jordlott och sin frihet. Men en dag kommer en ny, utländsk herreman till bygden och börjar ställa krav till de tidigare fria bönderna om dagsverken och tributer.

I Mobergs bok finns det de som står rakryggade och vägrar ge efter, och de som viker sig och defaitistiskt försöker övertyga de andra om att motstånd är meningslöst. På samma sätt finns det i svensk politik ett parti som vägrar acceptera dagens eftergifter till andra länder och globala organisationer – när andra partier är för uppgivna, trötta eller korrupta för att göra motstånd.

Är du ännu inte medlem, men vill göra en god gärning och få Sveriges tuffaste och mest meningsfulla medlemskort? Vänta inte, bli medlem redan idag!