hemsenaste nyttFILM: “Tid...
Publicerad 6 augusti 2023

FILM: “Tid att tänka om och tänka nytt!” – AFS bildade distrikt i Skåne

I juni bildade Alternativ för Sverige distrikt i Skåne. 15 personer valdes in i den skånska styrelsen, Lars-Anders Espert blev ordförande.

Han har gedigen politisk erfarenhet. Redan på 1980-talet hjälpte han Sven-Olle Olsson i landets hittills enda folkomröstning om invandring – i Sjöbo kommun 1988. Därefter uteslöts både Sven-Olle och Lars-Anders ur Centerpartiet.

Partiets nya flygblad “Folkutbytet fortsätter” fördelades i tiotusentals exemplar till engagerade medlemmar för vidare utdelning över hela Skåne.

Partiledare Gustav Kasselstrand gästade mötet och ledde förhandlingarna. Efteråt berättade han om valrörelsen som gått, då partiet bland annat höll fyra torgmöten i Skåne – i Hässleholm, Landskrona, Helsingborg och Malmö. Dessutom hade partiet kommunala kandidater i en majoritet av de skånska kommunerna och till Region Skåne. Partiet är sedan kyrkovalet 2021 representerat i det nationella kyrkomötet med tre mandat – ett av dessa kom från Lunds stift, som täcker Skåne och Blekinge.

Nu förbereder Skånekretsen, och hela partiet, för fullt inför Europaparlamentsvalet den 9 juni 2024!

Vår linje är tydlig: Sverige ut ur EU! 🇸🇪

Distriktsordförande Lars-Anders Espert kommenterar:

– Rösta på Alternativ för Sverige! För vi tänker nytt från grunden. Vi går inte på gamla floskler. Det är tid att tänka om – och tänka nytt!

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Det var ett sant nöje att få gästa Alternativ för Sverige – Skåne på deras bildandemöte tidigare i somras. Vår nyvalde distriktsordförande Lars-Anders Espert berättade bland annat om hur han engagerade sig i folkomröstningen i Sjöbo 1988, varpå han uteslöts från Centerpartiet.

– Idag, 35 år senare, fortsätter vi kampen för ett svenskt Sverige. Under förra valrörelsen genomförde skåningarna en massiv insats i sitt vackra och stolta landskap. Dessutom hade jag själv äran att hålla fyra torgmöten i Skåne på min nationella valturné.

– Nu blickar vi framåt mot nästa valrörelse! AFS till Europaparlamentet!

Det är tack vare våra fantastiska medlemmar som vi kan bygga en allt starkare organisation över hela landet och genomföra valrörelse efter valrörelse. Stöd partiet med ett medlemskap: http://alternativforsverige.se eller en donation http://alternativforsverige.se/donera

Svenska Morgonbladet uppmärksammar bildandemötet i en artikel.