hemsenaste nyttNy styrels...
Publicerad 14 december 2022

Ny styrelse vald – nu inleds arbetet för ett mandat i Europaparlamentet 2024

Den 3 december samlades Alternativ för Sverige för partiets högsta beslutande organ, rikskongressen. Samtliga medlemmar i partiet hade fått inbjudan till kongressen och kunde delta med röst- och motionsrätt.

Valberedningens förslag till ny styrelse gick igenom enhälligt på samtliga punkter. De allra flesta i den avgående styrelsen kandiderade för omval, och fick förnyat förtroende av kongressen. Dessutom valdes fyra nya ledamöter in.

Partistyrelsen i sin helhet:

Partiledare

Gustav Kasselstrand
Stockholm

Vice partiledare

Mikael Jansson
Göteborg

Partikassör

Yvonne Lindholm
Haninge

Partisekreterare

Per Sefastsson
Stockholm

Ledamöter

Andreas Feymark
Varberg
Jeff Ahl
Boden
Mikael Simm
Hässleholm
Sven Valerio
Örnsköldsvik
Eva Dillner
Öland
Arne Johansson
Östersund
Mattias From
Kungsbacka
Mattias Dahlgren
Mölndal

Presentationer av samtliga finns att läsa här.

Rikskongressen beslutade även att anta det nya förslaget till stadgar, vars största förändring innebär att partiets lokala verksamhet vidareutvecklas.

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Jag vill tacka för förtroendet att få fortsätta leda Alternativ för Sverige. Partiet fyller snart fem år, och har under denna korta tid blivit en kraft att räkna med en svensk politik. Vi finns representerade i kyrkans riksdag sedan vår valframgång i kyrkovalet år 2021. Dessutom har vi lyckats förskjuta den politiska debatten i rätt riktning: tack vare oss har idén om återvandring anammats även av riksdagspartierna, även om de saknar konkreta förslag för att genomföra det.

Näst största partiet utanför riksdagen

– Årets val missgynnade partier utanför riksdagen genom det mycket jämna läge som uppstod mellan blocken. Vi ser hos flera opinionsinstitut att “Övriga partier” låg på rekordhöga nivåer en månad före valet, för att sedan tappa två tredjedelar av väljarstödet under slutspurten. Detta sammanfaller med en ökning för Sverigedemokraterna, så allt pekar på att många av våra sympatisörer valde att taktikrösta på Sverigedemokraterna för att få bort den socialdemokratiska regeringen. Vi lyckades trots detta befästa vår position som det näst största partiet utanför riksdagen.

Målet: Mandat i Europaparlamentet

– Resultatet av det hårda arbete vi genomfört i år kan komma att visa sig i framtida val. Vår uppgift blir nu att få alla de som sympatiserar med Alternativ för Sverige att också våga rösta på oss. Utsikterna i EU-valet är ljusare än i riksdagsvalet, särskilt eftersom det felaktiga argumentet om “bortkastad röst” inte används där och människor är mer benägna att rösta på nya partier. Vår målsättning är högt ställd, men fullt möjlig: Alternativ för Sverige ska ta mandat. Med ett mandat kan vi, precis som Nigel Farage, bilda opinion för ett EU-utträde inifrån Europaparlamentet. Arbetet för en valframgång 2024 inleds nu!

För mer information,

press@alternativforsverige.se