hemsenaste nyttAlternativ för Sverige på sydsvensk turné
Publicerad 24 augusti 2022

Alternativ för Sverige på sydsvensk turné

Alternativ för Sveriges landsomfattande återvandringsturné besökte förra veckan Norrland, vilket blev en formidabel succé. Nu är det dags för den sydsvenska turnén då partiet håller torgmöten i landets fyra sydligaste län Skåne, Blekinge, Kronoberg och Halland.

Torsdag 25 augusti
12:00 Helsingborg, Konsul Olssons plats
17:00 Hässleholm, Stortorget

Fredag 26 augusti
11:00 Olofström, Nya torget
14:00 Växjö, Speakers corner
18:00 Halmstad, Norre torg

Lördag 27 augusti
11:00 Landskrona, Kasernplan
14:00 Malmö, Stortorget

Partiets representanter finns på plats både före och efter talen för att träffa allmänheten. Samtliga möten har erhållit polistillstånd. Utöver partiledare Gustav Kasselstrand deltar flera lokala talare.

Skåne

Skåne sticker ut som en särskilt intressant del av kampanjen. Partiet har precis passerat över 400 medlemmar i länet, vilket är omkring 13 procent av det totala medlemsantalet på nationell nivå. I årets val kandiderar partiet i en majoritet av de skånska kommunerna, 18 stycken, och har en särskilt prioriterad satsning till Region Skåne. Ett stort antal skånska kandidater finns med på riksdagslistan. Se riksdagslistan här.

Den viktiga skånska satsningen märks också av att det är det län i Sverige där partiet förlägger flest antal torgmöten, fyra stycken.

Alternativ för Sverige noterade starkt stöd i många skånska kommuner i förra årets kyrkoval (lista). Hela åtta kommuner på topp 25 tillhörde Skåne, varav Burlöv var starkast i landet med 4,51 procent av rösterna. För att partiet ska ta kommunala mandat i årets val krävs i regel endast två procent av rösterna i en kommun.

Även i angränsande län bedrivs en mycket omfattande valrörelse:

Blekinge

I Blekinge kandiderar partiet i Olofströms kommun med prästen Iván Knézy, som förra året valdes in i kyrkomötet för Alternativ för Sverige. Blekinges medlemstillväxt är en av de högsta i landet, medlemsantalet är nu 60 stycken. Partiet höll tidigare i år ett välbesökt torgmöte i Karlskrona.

Halland

Samma goda medlemsutveckling noteras i Halland som har 130 medlemmar, en av landets snabbast växande kretsar. Partiet har en särskild satsning i Kungsbacka och kandiderar även i Varberg och Hylte, samt till Region Halland.

Kronoberg

Kronoberg har länge varit viktigt för Alternativ för Sverige, ända sedan partiet höll sitt allra första torgmöte någonsin i Växjö 2018. I årets val kandiderar partiet i kommunvalet i både Alvesta och Ljungby. Kronoberg noterar 70 medlemmar, vilket är fler än någonsin och medlemstillväxten är över det nationella snittet.

Kontakt

Pressfrågor samt bokning av intervjuer i samband med torgmöten: